Fotbal, Liga 4: Abatorul Slobozia – FC Urziceni 3-0

La 58 de ani, Nicu Bunea pe terenul de fotbal ca la 17 ani

Sâmbătă, 25 septembrie. Stadionul Abatorul din Slobozia. Față în față Abatorul Slobozia și FC Unirea Urziceni.

Echipele de start:

Abatorul Slobozia: Bordei Costin (n. 1998), Ilie Robert (2003), Dumitru Darius (2001), Gherasim Adrian (1997), Pârvu Laurențiu (1995), Soare Romeo (1984), Florea Mihai (1988), Lala Alexandru (1998), Bunea Nicolae (1963), Achim Daniel (1985), Radu Tănase (2003). A mai jucat Bucheariu Alexandru, care l-a înlocuit pe Lala Alexandru în minutul 33).

Unirea Urziceni: Grigore Andrei (1987), Constantin Daniel (2001), Gheorghe Marius (2003), Bratu Cristian (cpt., 1995), Mușat Cosmin (2002), Duță Georgian (2002), Ene Alexandru (2001), Dumitru Denis (1998), Matei Alexandru (2000), Anghel Ionuț (2002). Au mai jucat Ion Marian, Maxim Ianis Ciprian, Moglan Andrei și Cristache Daniel).

SONY DSC

Media de vârstă a echipelor la start: Abatorul Slobozia 28 de ani, FC Urziceni 19 ani. La Abatorul Slobozia, fotbaliști hârșiți de-a lungul anilor prin ligile 2 și 3 ale fotbalului românesc. La FC Urziceni, niște copii.

Băncile de rezervă: Abatorul Slobozia 2 jucători, FC Urziceni (am numărat) 9 jucători.

Băncile tehnice: Abatorul Slobozia 3 (antrenor principal Munteanu Gabriel, antrenor secund Nohai Marian, coordonator din teren Nicolae Bunea); FC Urziceni 1 (antrenor Răzvan Farmache).

Nouăzeci de minute de fotbal care a avut ritm, cu realizări interesante și de o parte și de alta, chiar dacă diferența de vârstă și experiența pe terenurile de fotbal a fost de zece ani între cele două echipe. Tineretul Urzicenilor a început mai bine meciul și ostilitățile păreau a duce spre un rezultat favorabil. Numai că, „vulpoii bătrâni” ai Abatorului au exploatat la maxim naivitatea trupei de copii antrenate de Răzvan Farmache (o notă maximă pentru modul în care acesta și-a strunit echipa de pe margine, chiar și reproșurile aduse uneori tinerilor săi jucători sunau a dojană părintească adusă elevilor) și au punctat de două ori în prima repriză și încă o dată în cea secundă. Finalul a aparținut tot fotbaliștilor urziceneni, dar jucătorii Abatorului au gestionat eficient finalul de meci.

SONY DSC

Concluzii. Cu toate dificultățile pe care le traversează fotbalul ialomițean în acest al doilea an de pandemie, Nicu Bunea se ambiționează să țină în viață pe spezele sale o echipă (Abatorul Slobozia) competitivă, care cu siguranță va termina campionatul în prima parte a clasamentului. Dacă Răzvan Farmache va reuși să-i țină pe acești copii în continuare sub aripa sa, peste doi sau trei ani rezultatele nu vor întârzia și FC Urziceni se va bate cu siguranță pentru câștigarea campionatului județean și va ajunge la barajul de promovare în Liga 3.

Și, în final, o ultimă concluzie, amară de această dată: și Abatorul Slobozia și FC Urziceni se „bucură” de tratamente nedrepte din partea autorităților locale. O mână de ajutor întinsă acestor sportivi care (la 18 sau la 58 de ani) încearcă să ofere clipe de destindere și și mai ales de satisfacții suporterilor, este absolut necesară. Poate că vor abserva asta și primarii Dragoș Soare și Constantin Sava.

Nicolae TACHE

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved