Filme la Casa de Cultură a Municipiului Slobozia

Vineri, 27 august

Ora 19: TRENUL REGAL (premieră cinematografică)

În regia baronului Johannes von Holzhausen, documentarul „Trenul regal” are premiera oficială pe 27 august în România.

Lungmetrajul, o producție Navigator Film Austria în co-producție cu HiFilm Productions și Televiziunea Română, a rulat în avanpremieră națională, în prezența echipei, pe 14 august, în cadrul Festivalului „Serile Filmului Românesc” de la Iași.

Trenul regal” a avut premiera mondială în 2019 la Dok Leipzig, fiind inclus în competiția internațională, și a fost lansat pe marile ecrane din Austria și Germania la începutul anului 2020.

Majestatea Sa Margareta este “Custodele Coroanei” unei monarhii apuse. Majestatea Sa face lobby pentru recunoașterea prin Constituția României a anteriorului statut regal al membrilor familiei sale. Piesa de rezistență este “Trenul regal”, o călătorie anuală ce se desfășoară pe trasee care ating regiuni îndepărtate ale României și care îi permite Majestății Sale Margareta și soțului său, ASR Principele Radu, să intre în contact cu români iubitori ai monarhiei. În paralel cu înaintarea trenului, îl urmărim pe arhivarul Adrian Buga, care caută, conservă și combină materiale provenite din epoca regalității, care ascultă poveștile celor ce știu să evoce România de odinioară.

Sâmbătă, 28 august

Ora 11: BAMBI (d.a., dublat în limba română)

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved