Film la Casa de Cultură a Municipiului Slobozia

Ivana cea Groznică”

Sâmbătă, 27 februarie, de la ora 18 la Casa de Cultură a Municipiului Slobozia este programată proiecția filmului „Ivana cea Groznică”. Lungmetrajul regizat de Ivana Mladenovic este o poveste neconvențională despre oameni și locuri, apartenență și dor, umor și trandrețe.

Sinopis: „Actrița sârbă Ivana lucrează și trăiește în România, dar după o serie de probleme de sănătate decide să își petreacă vara pe malul celălalt al Dunării, în Kladovo, orășelul natal, înconjurată de familie. Primarul îi propune să fie imaginea celui mai important eveniment local – festivalul de muzică Podul Prieteniei – și, deși nu foarte convinsă, Ivana acceptă. Odată cu sosirea excentricilor săi prieteni de la București și pe măsură ce bârfele legate de povestea ei de dragoste cu un băiat mult mai tânăr se împrăștie în oraș, Ivana ajunge în pragul unei căderi nervoase. Familia și prietenii sunt invitați să aducă pe ecran propriile emoții și să se interpreteze pe ei înșiși într-o poveste cinematografică despre o femeie care nu își poate găsi locul pe niciunul dintre cele două maluri ale Dunării. ” (cinemagia.ro).

In distribuție: Ivana Mladenovic, Luka Gramić , Gordana Mladenović , Miodrag Mladenović, Kosta Mladenović, Anca Pop, Andrei Dinescu.

Filmul a primit Premiul special al juriului secțiunii Cineasti del Presente la Festivalul de film Locarno 2019 și a fost selectat pentru Festivalul de Film de la Goteborg.

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved