Festivalul Tradițiilor Pescărești vă așteaptă sâmbătă și duminică pe cheiul Brațului Borcea din Fetești

Sâmbătă 26 și duminică 27 august 2023, pe Cheiul Brațului Borcea, în zona Parcului Trandafirilor din cartierul Fetești Oraș, se va desfășura Festivalul Tradițiilor Pescărești!

O mândrie pentru comunitatea Feteștiului, mâncarea tradițională cu specific pescăresc va fi vedeta acestei prime ediții a Festivalului, organizat de Consiliul Județean Ialomița, Primăria Municipiului Fetești și Asociația Pescarilor Profesioniști Brațul Borcea.

Sâmbătă, pe 26 august, începând cu ora 8.00 dimineața, se va desfășura concursul de pescuit ”Feteștiul pescuiește!”, organizat de Primăria Municipiului Fetești și sponsorizat de ”Benzar Mix”, ”CarpEnergy”, ”Magazinul Pescuit la Feeder Fetești.

În ambele zile, publicul va avea acces în zona Festivalului Tradițiilor Pescărești – Fetești 2023, începând cu ora 10.00.

Accesul este liber și se face cu mașina prin strada Mihai Viteazul în parcarea amenajată pentru eveniment.

În cele două zile ale festivalului vizitatorii vor putea admira o expoziție de ambarcațiuni organizată de Criber Nautics Piatra Nemț și o expoziție de caravane auto susținută de FIM Caravans, București.

Standuri ale producătorilor locali, ale meșterilor pescari profesioniști precum și un stand al WWF România vor fi primitoare atât pentru adulți cât și pentru copii, care se vor putea angrena în activități specifice tradiției pescărești a Feteștiului: desen tematic, plimbări cu ambarcațiuni pescărești, inițiere în împletirea setcilor, deslușirea istoricului uneltelor pescărești și ale denumirilor lor și multe surprize.

Pescarii amatori împătimiți vor putea asculta poveștile pescărești ale profesioniștilor și vor putea face, de asemenea, schimb de experiență cu aceștia.

Tot sâmbătă, WWF România va realiza în cadrul unei acțiuni de popularizare și comunicare științifică cu începere de la ora 11.00, în spațiul amenajat din incinta locației Festivalului, prezentarea cu titlul: ”Pescuitul tradițional de sturioni și activități de conservare a acestora”.

Programul de scenă și artistic al Festivalului Tradițiilor Pescărești – Fetești 2023 va cuprinde sâmbătă, mesaje din partea organizatorilor, marcând importanța tradițiilor locale și a comunității noastre.

Trupa Mugurașii din comuna Stelnica va susține un moment artistic, urmat de apariția talentatului violonist Teodor Oruna.

Vor urca pe scenă apoi Trupa ”Fiorul” din comuna Mihail Kogălniceanu și Trupa ”Florile Bărăganului” din comuna Făcăeni, împărtășind cu publicul autenticitatea tradițiilor lor.

Teodor Oruna va reveni pentru a crea o atmosferă plină de rafinament.

Trupa Primavera a Casei de Cultură Fetești va continua programul artistic, urmată de Ansamblul ”Miorița” din Țăndărei.

Seara se va încheia cu un recital susținut de Marius Marin&Band din Slobozia, solistul fiind cunoscut pentru succesul din marea finală de la „Vocea României” și apoi cu Trupa SHAZ.

Duminică, va fi rândul Ansamblului ”Doina Bărăganului” să ne captiveze cu rafinamentul muzicii tradiționale.

Trupele Picolinii, Stil, Fresh și Primavera ale Casei de Cultură Fetești vor aduce o notă entuziastă în cadrul evenimentului.

Vor răsuna apoi glasurile solistului Chiru Petrică și al solistei Ioana Frățilă, alături de trupa Primavera, urmate de soliștii Neagu Zamfir, Adrian Măcianu și Nicolae Datcu.

Festivalul se va încheia într-o notă dinamică, cu Andreea Petricean&Band, care vor aduce pe scenă pasiunea și măiestria lor muzicală.

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved