Festivalul-Concurs de Tradiție Culinară Ialomițeană „LA CASA TUDORII”, Ediția a XI-a

14-15 octombrie, Baza de Cercetare și Expunere Muzeală „Orașul de Floci”

Păstrarea tradițiilor din strămoși și menținerea acestora vii pentru generațiile următoare rămân modalități esențiale de ancorare în memoria colectivă a valorilor perene care determină dezvoltarea firească a oricărei societăți.

Pe acest traiect, de conservare în conștiința publică a ceea ce are mai frumos spațiul ialomițean, se înscrie Festivalul-Concurs de Tradiție Culinară Ialomițeană „LA CASA TUDORII”, ajuns în acest an la ediția a XI-a și care va avea loc în perioada 13 – 15 octombrie, la Baza de Cercetare și Expunere Muzeală „Orașul de Floci”, comuna Giurgeni.

Eveniment de tradiție în Câmpia Bărăganului, festivalul este organizat de Consiliul Județean Ialomița și Muzeul Județean Ialomița, în parteneriat cu instituțiile județene de cultură aflate sub autoritatea Consiliului Județean Ialomița – Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu” Ialomița, Muzeul Național al Agriculturii, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița și Centrul Cultural „Ionel Perlea” Ialomița, alături de autorități ale administrației publice locale și diferite entități ale societății civile.

Manifestarea debutează la Slobozia, în după-amiaza zilei de vineri, 13 octombrie, cu Parada Festivalului, urmând ca sâmbătă, 14 octombrie, și duminică, 15 octombrie, la Baza de Cercetare și Expunere Muzeală „Orașul de Floci”, să aibă loc o gamă largă de manifestări cultural-artistice și culinare – lansări de carte, expoziții tematice, reconstituiri de lupte medievale, expuneri cu tematică istorică etc. – și, bineînțeles, așa cum stă bine la zi de sărbătoare, momente pline de farmecul folclorului românesc! Invitații speciali ai acestei ediții, pentru cele două zile de la „Orașul de Floci” sunt Carmen Chindriş & Taraful Rutenilor și Damian Drăghici & Brothers.

Mai multe detalii, formularele de înscriere la concurs și regulamentul de desfășurare sunt disponibile la adresa web: mjialomita.ro/la-casa-tudorii-2023/.

Formularele de participare vor fi trimise, electronic, la adresa de email a Muzeului Județean Ialomița – 𝐦𝐣𝐢𝐚𝐥𝐨𝐦𝐢𝐭𝐚@𝐲𝐚𝐡𝐨𝐨.𝐜𝐨𝐦.

Gigi Constantin,

referent Muzeul Județean Ialomița

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved