FC Rovine, cu gândul la … Liga 3

 

* Dialog cu Viorel Păcureanu, președinte FC 2018 Rovine

FC 2018 Rovine, echipă câștigătoare a sezonului regulat în Liga 4 – Seria Vest și calificată în Play-off-ul Ligii 4, aflată acum în clasament pe locul doi la egalitate de puncte cu Bărăganul Ciulnița (câștigătoarea Seriei Est), a început pregătirile pentru sezonul de primăvară decisă să câștige titlul de campionaă județeană și, astfel, dreptul de a participa la barajul pentru promovare în Liga 3. Despre toate acestea dar și despre altele, într-un dialog cu domnul Viorel Păcureanu, președintele clubului.

Știu că la începutul acestei luni echipa s-a reunit pentru pregătirea sezonului de primăvară și a plecat în cantonament la Moroeni, unde au fost programate și un meci amical, cu un adversar destul de tare. Haideți să începem dialogul nostru cu meciurile amicale disputate deja și cu cele care urmează până la 18 martie, când veți întâlni în optsprezecimile Cupei României (faza județeană), în deplasare, echipa Juventus Borănești, echipă aflată pe locul trei în Liga V – Seria Vest.

– Înainte de cantonamentul organizat la Moroeni (Dâmbovița) în perioada 8-12 februarie 2023, în data de 4 februarie am întâlnit în deplasare echipa Sportivii București, care evoluează în Liga 4 București. Meciul s-a terminat la egalitate, 3-3, golurile noastre fiind marcate de Vîlcu, Zamfir și Preda. La Moroeni ne-am axat atât pe pregătirea fizică a jucătorilor cât și pe cea tehnică, susținând și un meci amical, în compania echipei Flacăra Moreni, care evoluează în Liga 3 și în care am cedat cu 0-3. Nota bene, cu ocazia acestui meci au debutat pentru echipa de seniori și juniorii Grigore Marius și Alexandru Sorin, care au dat satisfacție. Întorși acasă, am avut un meci amical programat pe propriu teren în compania altei echipe de Liga 3, ACS Voința Limpezis 0-4, o echipa întărită serios în pauza de iarnă, echipă ce îl are în componență pe fostul golgeter al ligii 1, Younes Hamza. După o prima repriză albă echilibrată, cu ocazii la ambele porți, începem mai bine repriza secunda, cu câteva posibilități bune de a marca în primele 15 minute, dar plusul de experiența și mai ales pregătirea fizica superioară a adversarului a făcut ca până la final scorul final să fie 4-0 pentru oaspeți. Până la meciul cu Juventus Borănești în Cupa României mai avem programate trei amicale, primul acasă cu Albesti 08, celelalte două în deplasare la Recolta Ghe.Lazar și la FC Urziceni.

– Noutăți în lot, plecări?

– Ca noutate îl avem pe George Anca de la Secunda Adâncata, un atacant cu experiență care sunt convins că ne va ajuta în tentativa noastră de a câștiga titlul de campioană județeană. Nu a plecat nimeni din lot.

– Da, haideți să amintim lotul de jucători în echipa de seniori.

Portari: Geantă Constantin Marius și Geantă Marius. Fundași: Varian Alexandru, Băicoianu Adrian, Cristea Ionuț, Zamfir Constantin, Șerban Marian, Pîrvu Robert, Brebeanu Mihai. Mijlocasi: Lăzărescu Cristian, Roșu Raul, Vîlcu Ionuț, Gheba Alexandru, Began Narcis, Drăgan Valentin, Anton Cristian, Giurcoiu Valentin. Atacanți: Anca George, Neagu Eduard, Preda Bogdan, Andrei Valentin, Parepa Mario.

– Lotul de juniori?

Alexandru Adrian, Grigore Marius, Dumitru Claudiu, Oprea Mihăiță, Radu Bogdan, Dicu Alin, Urse Dănuț, Vasile Iulian, Petre Ionuț, Scurtescu Andrei, Alexandru Ovidiu, Pascu Bogdan, Stănilă Alexandru, Tudor Andrei, Marin Ionuț, Nenciu Narcis.

– Echipa tehnică?

La seniori, antrenor principal Cătălin Scurtu, secund Alexandru Lupa. Managerul clubului este Marius Geantă, președinte al clubului și delegat al echipei, eu personal. La echipa de juniori antrenor este Bogdan Eftimie.

– Finanțatorii echipei?

– Eu și George Preda. Inclusiv întreținerea bazei sportive este asigurată de noi. Consiliul Local Reviga ne sprijină cu arbitrajele și cheltuielile la AJF Ialomița.

– Am ajuns la ce este mai important, obiectivul la sfârșitul play-off-ului.

Primul obiectiv și esențial la urma urmei este câștigarea campionatului și a dreptului de a participa la barajul pentru promovarea în Liga 3, acolo unde ar urma să întâlnim campioana județului Giurgiu. Noi credem că putem ataca promovarea, astfel încât Ialomița să aibă încă o reprezentantă în eșalonul trei al fotbalului românesc, acolo unde Recolta Gheorghe Doja nu poate rata șansa de a rămâne, noi sperăm ca și CS Amara să aibă un retur de excepție și să nu retrogradeze. Fotbalul ialomițean merită acest lucru, pentru că văd că este așezat pe baze solide.

– Baza sportivă se pretează la regulamentele FRF?

– Fără probleme. Baza sportivă și stadionul se pot omologa pentru Liga 3. Avem o bază sportivă modernă, amplasată în centrul localități Rovine, cu o suprafață de joc printre cele mai bune din judet. Vestiarele sunt noi și îndeplinesc toate condițiile pentru desfășurarea meciurilor de Liga 3.

– O ultimă întrebare: Ce vor susținătorii echipei din Rovine?

– Mulțumesc pentru această întrebare… ridicată la fileu! Știți ce ne-a împins de la spate, pe mine și pe George de când am decis să ne implicăm și să continuăm susținerea acestei echipe? Această excepțională galerie care ne susține meci de meci, atât la meciurile de acasă cât și la cele din deplasare. I-am avut pe suporteri alături de noi atât la bucuriile victoriilor, dar și atunci când ne-a fost mai greu. Pentru ei și pentru jucători, care se dedică exemplar echipei, tot respectul și promisiunea că nu îi vom lăsa la final de drum, promovarea în Liga 3.

Nicolae TACHE

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved