Fața nevăzută a doctorului Mihail Petru Lungu

Medic de familie, medic sprecialist pediatru în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia, cu o competență în ecografie, alta în homeopatie, dar pe care nu o practică, dr. Mihail Petru Lungu este unul dintre cei mai apreciați medici din județ, fiind căutat și recomandat de un număr foarte mare de pacienți. A scris și o carte, „Picătura și oceanul”, iar de câteva zile a deschis un cabinet de medicină alternativă în cadrul Clinicii MEDEI din Slobozia. În cadrul unui interviu pe care ni l-a acordat în exclusivitate, dr. Lungu a vorbit despre un subiect mai puțin dezbătut și promovat în spațiul public, consiliere spirituală, despre cum să aducem echilibru în viețile noastre prin meditație, prin iubire și iertare, dar și despre lucruri mai puțin obișnuite, respectiv regresii în vieți anterioare.

– Domnule doctor, profesați de foarte mulți ani. Cum se îmbină medicina, arta de a vindeca, cu medicina alternativă?
– Spunea Zamolxe că nu poți vindeca ochiul fără cap, capul fără restul componentelor corpului și nu poți vindeca corpul fără suflet. El făcea referire la corpul energetic și de aceea am considerat că dacă vreau să am răspunsuri la modul de apariție a bolilor sau de ce unele boli nu se vindecă în medicina alopată, trebuie să deschid alte uși și să caut în medicina alternativă sau cea energetică pe care o putem numi chiar și medicină spirituală. Omul este un ansamblu de corpuri, nu este doar corpul fizic. Chiar și biserica spune că după 40 de zile sufletul se înalță. Așa cum am scris și în cartea mea, „Picătura și oceanul”, sufletul este constituit din ansamblul corpurilor energetice și atunci, ca să aflăm răspunsul la modul de apariție al bolilor, trebuie să luăm în calcul celelalte corpuri, pe cele energetice. (…) Încă din anul 1930 există un aparat de vizualizare a aurei, a corpurilor energetice pe care nu poți să le ignori pentru că prin asta am identificat modul de apariție a bolilor. În medicina alopată există boli cronice, care nu se vindecă. O hipertensiune arterială, o dislipidemie, un diabet zaharat sunt boli care se tratează toată viața, însă în medicina alternativă există soluții.

Noi suntem în centrul universului, dar nu suntem „buricul pământului”.

– Dacă lucrurile stau la modul pe care l-ați expus, de ce medicina alternativă nu are atât de mare căutare?
– Pentru că omul trebuie să vrea să se schimbe și atunci intervine punctul de vedere spiritual, ego-ul celui care, de fapt, nu vrea schimbarea. Boala poate fi privită din punct de vedere spiritual ca o plecare de pe calea considerată corectă și atunci când faci o cotitură de pe această cale nu mai ești pe calea corectă. Poate părea dificil, dar nu este. Faptul că fumezi, că bei, că bârfești, că urăști, orice gând care nu este în acord cu sensul universului provoacă o boală. Obiceiurile acestea la care țin foarte mult oamenii strică viața, dar nu numai ce ține de alimentație, ci și ceea ce gândim. Viața în sine este înțeleasă greșit. Noi suntem în centrul universului, dar nu suntem „buricul pământului”.
– Despre acest sens al vindecării, sufletești, vorbește și biserica…
– Da. Dacă vrei să te vindeci cu adevărat, te schimbi, pentru că e simplu: ceea ce ai făcut până în acel moment te-a dus la boală. Le mai spun pacienților mei că boala nu crește pe stradă. Bolile ni le provocăm singuri. Ca să poți să te vindeci, așa cum am spus, trebuie să renunți la tot ceea ce te-a dus la boală și atunci te vei vindeca. Pentru că omul se identifică cu ego-ul lui preferă să rămână la fel, să ia niște medicamente care-l vor face să creadă că va fi mai bine. În principiu, toți știu că nu se vor vindeca. (…) Medicina alopată are rolul ei în viața oamenilor, pentru că și-a dovedit capacitatea prin faptul că în urmă cu 2000 de ani, când media de viață era undeva la 40 de ani, iar acum este la 70-80 de ani. Medicamentele doar prelungesc viața bolnavului, dar nu viața sănătoasă.
– Pe vremuri învățam, mai ales la școală, despre <>, nu?
– Da. Acum nici sport nu se mai face așa cum trebuie și atunci copiii pleacă din start bolnavi. Există obezitate în lume, chiar și în România, în rândul copiilor. Faptul că pornesc din familie cu starter nesănătos îi face și pe ei să continue aceleași obiceiuri nesănătoase, dar și să le transmită generațiilor viitoare.
– Mergi la medic ca să te tratezi, să-ți prescrie o rețetă. Te duci la preot să te spovedești, să-ți descarci sufletul și îți dă canoane, la psiholog faci terapie. Ce urmează să faceți în acest cabinet? În ce va consta „consultația”?
– Trebuie să vă spun că acest loc există în primul rând pentru mine și pentru cei care au ajuns să dezvolte latura aceasta spirituală, ca o oază de spiritualitate, dar unde să ne putem întâlni pentru a face ședințe de lectură spirituală, meditații, să învățăm să fim mai buni, consiliere spirituală, regresii, trecere în alte vieți, pentru că există reîncarnarea. Am făcut un curs în urma căruia am învățat să duc oamenii în alte vieți, unde am fost și eu, de altfel. Nu știu dacă știți, dar reîncarnarea a fost scoasă din Biblie în jurul anilor 500 e.n, există pasaje în Romani și Noul Testament în trei Evanghelii din patru, prin care oamenii vorbesc despre reîncarnare, doar că nu există termenul. (…) Vom face consiliere spirituală pentru a le explica oamenilor de ce se întâmplă anumite lucruri în viața lor, în ce fel se întâmplă și care este cauza adevărată, intrăm în vieți anterioare în așa fel încât oamenii să-și găsească problemele. Dacă eu consider că probleme provine dintr-o viață anterioară, vom face și o regresie.
– Ce este regresia, pe înțelesul nostru, al tuturor?
– Este un fel de hipnoză, dar nu cum vedem la televizor. Omul colaborează foarte ușor și își amintește ceea ce îi spun fiind într-o semitransă. Este perfect conștient, dar alege să mă asculte pentru a intra într-o viață anterioară.
– Poate fi șocantă experineța? Ar putea traumatiza?
– Poate fi, da, pentru că și pe mine m-a șocat ceea ce am aflat despre mine. Unii oameni nu sunt pregătiți, de aceea refuz să le fac regresia.
– Ce înseamnă nepregătiți? Cum ar trebui să fie cei care vor veni la cabinetul dvs?
– În funcție de ceea ce discutăm și de ceea ce văd în aură pot spune dacă se face sau nu regresia. Sunt lucruri foarte subtile care determină decizia.
– Puteți să-mi povestiți câteva cazuri, pentru ca oamenii să înțeleagă mai bine despre ce este vorba?
– În urmă cu câțiva ani a venit la mine o doamnă care voia să-i fac o regresie, dar am văzut în urma discuției pe care am avut-o cu ea că nu este pregătită. I-am măsurat chakrele să vedem dacă sunt în ordine, dar nu erau, mă și mințea de altfel, în ideea de a mă testa probabil. A văzut că mă pricep, că am făcut-o să se deschidă cu adevărat, i-am dat o temă pentru acasă timp de trei săptămâni și i-am spus că poate reveni pentru regresie după această perioadă, dacă va mai considera necesar. Nu a mai venit și presupun că a funcționat. A mai venit cineva care fusese într-o viață anterioară prostituată și care acum avea tot felul de probleme sexuale. Nu am putut să-i fac nimic, mai ales că era și ușor deprimată pe chestia asta. Nu aveam cum să-i fac regresia și să vadă că a fost prostituată.

Ne împotrivim să iertăm, ne împotrivim să-l vedem pe cel de lângă noi ca fiind același

– Cum s-ar putea repara în viața aceasta ceea ce s-a întâmplat într-o viață anterioară?
– În viața aceasta trebuie să învățăm să iubim și să iertăm pentru ca lucrurile să meargă de la sine. În momentul în care nu poți face asta, mergi mai departe cu un bagaj de pietroaie în spate pe care le cari, și le cari, dar dacă mai pui o piatră și încă o piatră n-ai să îl mai poți duce. Ne împotrivim să iertăm, ne împotrivim să-l vedem pe cel de lângă noi ca fiind același, dar să știți că, la un anumit nivel, toți suntem aceeași. Sunt șapte stări de conștiință pe care le poate trăi omul, trei fiind trăite de oricine (starea de somn cu vise, de somn profund și de veghe), iar alte patru sunt experimentate de cei care intră în spiritualitate și vor mai mult de atât. Starea de conștiință transcedentală este o stare pe care o experimentezi în meditații, starea de conștiință cosmică, pe care eu o numesc mântuire, este ceea ce ne-a spus Isus să facem, dar nu și cum, și mai există starea de conștiință divină și cea a unității când Isus spune: „Eu cu tatăl una suntem!”. Acesta este un nivel de conștiință prin care te identifici cu Divinitatea, pentru că eu cu tine una suntem și văzându-l pe cel de lângă mine ca fiind la fel ca mine nu mai ai de ce să-l urăști. Știi că el este la fel de divin ca și tine, știi că sunteți aceeași, din aceeași substanță, iar învelișul care acoperă acea Divinitate este doar temporar.
– Recunoaște oare și biserica această latură?
– Nu știu și nici nu mă interesează, pentru că Biserica nu recunoaște multe și, din păcate, din punctul meu de vedere, are multe goluri. Propovăduiești iubirea, bunătatea, dar tu nu dai dovadă de ele, exceptând cazurile izolate – deși nu știu dacă se implică Biserica sau preoții în sine – dar ce-am văzut până acum mă duce cu gândul la o vorbă populară care spune să faci ce zice preotul, nu ce face el. Se mai spune că la Vatican sunt cărți cu adevăruri pe care Biserica le ține ascunse. Nu mă interesează dacă Biserica îmi dă voie să privesc un om ca fiind divin sau nu. Isus spunea să acceptăm toate lucrurile care vin spre noi cu referire la faptul că ceea ce vine spre noi este determinat tot de noi care am sădit sămânța și urmează să apară efectul. Am învățat și la Fizică, orice cauză are și un efect.
– Cum se face că, deși vrei să fie bine, toate îți merg pe dos de cele mai multe ori sau cum se mai spune în popor: nicio nenorocire nu vine singură? Faci bine și nu primești la fel, îți iubești aproapele, dar nu ești tot timpul iubit de cel din apropierea ta și tot așa. Cum creezi un echilibru?
– Explicația este foarte simplă, pentru că sunt două aspecte. Prima vizează entitățile malefice care întotdeauna vor pune piedici care să te descurajeze și să te facă să nu te duci în direcția bună. Rolul lor este să creeze haos. Când încerci să faci bine, vei avea piedici. Trebuie să-ți pui întrebări când totul pare că merge perfect. Oare calea pe care ți-ai ales-o este cea corectă? Când este prea simplu înseamnă că ceva nu-i bine! Al doilea aspect este legat de karma pe care tu trebuie să o „speli” în viața asta. Dacă ai venit cu informația greșită din viața trecută, acum vei primi efectele de acolo, greșite, care nu-ți convin. Pe măsură ce vei face bine, bine, bine, karma aceasta se va termina și va începe binele pe care l-ai făcut.
– Unora dintre noi, probabil că o să li se termine viața tot sperând să apară binele…
– Nu-i nimic, pentru că în următoarea viață o să te miri cum de vei primi numai bine făcând bine. Și eu am avut de trecut pragul acesta în viață, dar am știut că făcând numai bine, bine, bine la un moment dat trebuie să se termine karma și așa a fost. Acum, fac bine și primesc bine. Cuvintele părintelui Arsenie Boca mi-au pătruns în inimă atunci când le-am auzit: „nu poți să speri că vei ajunge în Rai după moarte dacă nu ajungi să trăiești în Rai de pe-acum”. Ce înseamnă asta? Trebuie cumva să te pregătești pentru ceea ce urmează după moarte. Făcând lucrurile bine și de calitate, aici, în viața aceasta, voi avea sigur beneficii din ceea ce fac aici.

Lui Dumnezeu nu cred că-i pasă că un preot conduce o mașină de lux și altul o Dacia

– Biserica vorbește despre veșnicie…
– Biserica greșește aici, pentru că ignoră o lege a Creației în care o acțiune limitată va trebui să aibă un efect tot limitat. Ei spun că o acțiune limitată, o viață trăită 70 de ani pe Pământ va avea un efect infinit pe lumea cealaltă, este incorect. Nu poți să ai un efect nelimitat la o acțiune limitată, pentru că legea Universului, legea Creației după care Dumnezeu a creat universurile, pentru că sunt o mulțime, este un răspuns limitat la o acțiune limitată. Ascunzând ideea de reîncarnare, Biserica a trebui să inventeze ceva și s-a inventat ideea de veșnicie, dar asta nu înseamnă că așa se întâmplă. Biserica ne spune să căutăm drumul către Dumnezeu, dar fără ca cei care propovăduiesc asta să-l și găsească. Dacă eu nu am fost niciodată la Satu Mare, nu vă pot spune care este drumul până acolo. Dumnezeu este iubire. Sunt peste 30 de Evanghelii găsite și cu toate acestea sunt acceptate doar patru. Evangheliile lui Luca și Matei au fost scrise la circa două sute de ani după ce a trăit Isus și sunt alte Evanghelii după Maria Magdalena care au fost scrise în anul 100 e.n. De ce pe acestea nu le acceptă? Eu nu judec Biserica, dar lui Dumnezeu nu cred că-i pasă că un preot conduce o mașină de lux și altul o Dacia. Dumnezeu caută sufletele sincere, curate. (…)
– Ceea ce faceți dvs aici, la cabinet, îmbină medicina cu credința, cu spiritualitatea? De ce ar veni oamenii la dvs?
– Oamenii care sunt foarte evoluați din punct de vedere spiritual nu se îmbolnăvesc sau dacă o fac își acceptă moartea cu seninătate pentru că știu că moartea este doar o trecere într-o altă dimensiune. Pe măsură ce te spiritualizezi lași lucrurile nocive la o parte și intri pe un alt drum care este Calea, Adevărul, Viața, așa cum spunea și Isus. Când nu ești în calea iubirii aproapelui, a păcii interioare, a nonviolenței, ești bolnav.
– Veți face și meditații de grup la care pot participa și curioșii sau doar cei inițiați?
– Ce-am avut de spus, am spus și în cursurile pe care le-am tot susținut. Acum nu mai fac întâlniri ca să vorbesc, dar voi răspunde dacă sunt întrebat, însă dorința mea este să participe cei care simt că au o chemare, deși nu este rău să vină și cei care vor să experimenteze.
– Care este procedura de a participa la meditații, de a face consiliere spirituală?
– Pot fi sunat, stabilim o dată și o oră și ne vom întâlni doar într-un grup restrâns format din 5-6 persoane, pentru că spațiul nu-mi permite mai multe, o să discutăm puțin, apoi vom face meditații ghidate. Eu sunt practicant de meditație transcedentală, dar dacă oamenii nu practică același tip de meditație, nu pot medita în același stil cu ei, motiv pentru care trebuie să găsim un numitor comun, iar meditația ghidată este cel mai ușor de făcut. Discuțiile libere de după curs duc într-o direcție bună.
– În ceea ce privește regresia, există anumite etape care trebuie parcurse înainte sau se poate face direct?
– Nu se face niciun fel de pregătire înainte, dar sunt persoane care-și pun bariere. Am încercat să fac regresie pe cineva care nu credea că există vieți anterioare și, deși am ajuns până într-un punct, nu am putut continua. S-a blocat, s-a autocenzurat. Accesăm corpul mintal. Sufletul acesta de care pomenește Biserica conține trei corpuri: corpul mintal, corpul astral și cel cauzal. Corpul astral este cel în care se stochează toate sentimentele din toate viețile, în cel mintal se stochează toate gândurile din toate viețile, iar în cel cauzal sunt semințele karmice care te fac să te reîncarnezi. Am găsit oameni, chiar din Slobozia, care pot accesa corpul mintal fără nicio regresie, pur și simplu natural.
– Poți rămâne cumva blocat în aceste lumi, în timpul regresiei?
– Nu. Am avut un caz foarte interesant cu o femeie posedată, căreia i se făcuseră niște vrăji de către soacra sa pentru că nu voia să se căsătorească cu fiul ei și când să intre în altă viață au venit entitățile malefice și au „cotropit-o”, i-au indus frica și am fost nevoit să o scot repede de acolo. A rămas cu acea frică vreme de câteva zile, i-am trimis Lumină să se liniștească și am trimis-o ulterior la preot. I-a fost măsurată aura și s-a descoperit că în urmă cu 15 ani a avut o problemă. Când am întrebat-o ce s-a întâmplat atunci, mi-a spus că în urmă cu 15 ani se căsătorise și știa că i se făcuseră vrăji, însă nu reușea să scape de ele. Ei chiar nu am avut ce să-i fac, tocmai de aceea am trimis-o la preot.

Petronela MOROIANU


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved