Familistul Băsescu și blonda lui

Băsescu a scris note informative dar nu a colaborat cu securitatea”. Sub acest titlu era inserat în 2013 un articol la pagina 57 în cartea „Politica – interes și dezgust”, al cărei autor este subsemnatul.

Arătam cu acest prilej că Băsescu, conform Deciziei CNSAS, nu a colaborat cu securitatea dar a scris note informative. E ca și cum ai spune că ești căsătorit de 20 de ani, dar nu ai dormit niciodată cu nevasta. Spălătura de atunci a lui Băsescu este ca o rufă pe care o porți tot murdară, dar stropită cu parfum. Nu se poate înțelege de ce adeverința pentru Băsescu a fost emisă pe 22 octombrie 2013 și postată de CNSAS pe 13 februarie 2014. Scriam că pentru alte persoane care au fost verificate și pentru care s-au eliberat adeverințe pe 10 octombrie 2013, publicarea s-a făcut pe 3 decembrie 2013. De ce nu s-a făcut publicarea adeverinței lui Băsescu tot în decembrie 2013? Simplu. S-a așteptat să intre curat ca lacrima în ofensiva electorală cu atacuri dure, fără replică la adresa adversarilor politici. În schimb pe Mona Muscă a găsit-o imediat colaboratoare a securității, care tot note informative ca Băsescu a scris. Da, dar ea era o…„muscă”.

Și iată că după 11 ani de zile, odată cu plecarea de la SRI a proptelelor, Instanța Supremă a hotărât să dea verdictul final: Băsescu a colaborat cu securitatea și a făcut poliție politică. Acum, vindecat de pneumonie, apare zilnic la televizor, se victimizează și amenință că va sesiza Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Are 60 de zile să se mute din vila de protocol și să ducă la reciclare sutele de sticle de whisky. Cică umblă să își ia apartament cu 3 camere, prostind lumea, care parcă nu știe ce apartament luat abuziv are în strada Mihăileanu, mic de 250 mp. Așa vrea să distragă atenția, hoț ca de obicei.

Acum, imediat a apărut, ca din beci, Elena Udrea cu poalele în cap și bretonul pe ochi. „De ce nu sunteți alături de domn președinte, că v-a făcut oameni”. Ca pe tine, cucoană? Vorba cântecului: „Cine te-a făcut pe tine, Tudorițo, nene?”

Păi, să vedem ce spunea Aliodor Manolea, psihoterapeutul lui Băsescu în campania de la prezidențialele din 2009: „Doamna Maria, soția președintelui, povestea cum la mese luate împreună Elena Udrea își așeza decolteul deasupra mesei și apoi avea mișcări lascive de tip sexual, neținând cont că doamna Maria se afla acolo” Acum, când are pământ la Nana alături de tarlaua lui Băsescu, probabil nu se urcă pe combină cu fustă scurtă și decolteu, că pleava intră peste tot. În schimb, nu mai merge la Vila Lac, porumbul fiind o gazdă mai ieftină.

Adriana Săftoiu, fost consilier prezidențial al lui Băsescu, a povestit în cartea sa „Cronică de Cotroceni” câteva episoade relevante privind relația lui cu Udrea: „Pe la șase seara m-a chemat la el în birou. Ea era îmbrăcată în roșu, cu o fustă mini provocatoare, atârnând de biroul lui. (Notă: acasă doamna Maria curăța cartofi ) M-a privit cu siguranța femeii care poate sta la propriu cu fundul pe biroul șefului”.

O promova și o adula Băsescu, iar acum cu tupeul și nesimțirea ce îl caracterizează apare la televizor și ne spune că este un familist convins, că doamna Maria și copiii lui sunt alături de el. Săraca doamna Maria! Iar tu, coană Udrea, vezi că începi să te ofilești, pentru că ai trecut prin multe cătușe la mâini care încă stau deschise și așteaptă să îți pupe mâinile. Ciocul mic! Apropierea de Băsescu trebuie să-ți dea de gândit, că poate ai fost turnată la DNA chiar de el. Poate de-acum încolo îl vei privi mai atentă, fără zâmbetul de sub breton și picioare goale ieșite de sub fusta marca Peșcoi sau Pleștesticul. Și când te vei întâlni cu el cu fusta mulată pe popou, vino la întâlnire și cu fetița. Grijă, că acum marinarul de tavernă, de spritz și dansuri cu fete în fuste lungi și înflorate, așezat cu un genunchi pe podea și bătând tam-tam-ul, nu face parte din gașcă, ci din clan. El, Băsescu, are un caracter distructiv, conflictual și pe tot parcursul întregii sale șederi la Cotroceni nu s-a identificat decât să te țină alături din interes de june-prim. Acum are 70 de ani și ar fi bine să nu-l mai primești nici măcar în porumbul de la Nana, până nu vine verdictul de la CEDO. Că îți dă bărbatul na-na!

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved