Faceți, mă, și injecții!?

Dan Elias

Anhelina kalinina, o jucătoare de tenis din ucraina, își permite să facă aprecieri depreciative asupra unui popor și nimeni nu o suspendă pentru discriminare. Spune că rușii nu sunt oameni! Rușii, frumoaso, rușii!? La mintea ta de jucătoare de tenis, plimbată de „multinaționala” tenisului mondial prin toată lumea, ar trebui să ai măcar un pic de bun șimț. Dacă îți pun trei întrebări despre lumea în care trăiești, se va demonstra că nu ai habar de nimic. Așa este normal. Ocupă-te de sport, dacă vrei să fii respectată. A făcut și ea câteva mii de euroi și acum are dreptul să-și dea cu părere și cu incultura. Drama este aceea că presa asta, sclavă până în măruntaie, publică toate imbecilitățile unor neica nimeni doar ca să propage ura!

A generaliza înseamnă a fi un idiot!” – spunea un filosof mai deștept decât noi, ăștia care scriem pe faceboock. Popoarele nu pot fi vinovate de nebuniile conducătorilor. Uitați-vă la noi. Suntem noi vinovați că ăștia nu au carte!? Suntem noi vinovați că „răsfățelul” și-a făcut un guvern pentru liniștea lui și a nevestei!? Că nu-l interesează decât să-i stea freza bine, doar-doar prinde și el un post pe undeva, pe unde speră că nu a pupat degeaba. Suntem noi vinovați că alinuța este ministrul justiției, desi își bagă picioarele în ea de constituție!? Că raluca pare plecată cu pluta!? În cazul ei chiar mi-e milă. Câți ani o avea acum!? 21!? Sau că ciolacu are diplomă de credincios de la muntele athos!?

Dăm sau nu dăm armament ucrainei? Redevențele fac parte din tribut sau nu!? Centralele atomice independente băgate pe gât de americani au sau nu au autorizarea uie!? Ce gust are papucul stăpânilor!? George orwell, spunea prin anii 80: „Când minciuna pune stăpânire pe lume, adevărul devine subversiv.”

Plecați, mă, de aici cu democrația voastră! Am ascultat cuvântarea de instalare a lui ciolacu și am râs în hohote. El chiar ne crede atât de proști pe cât ne vrea! La aproape 33 de ani de la revoluția lui papuc mi-e rușine de rușinea lor. Parcă ăia din anii ‘90 aveau un pic de educație, de carte, de bun simț. Dacă trăia astăzi “nea ceașcă”, nici președinți de ceapeuri nu-i punea! Am plecat din comunism și-am ajuns în analfabetism! Asta da evoluție!

Fetița aceea care vorbea despre popoare ca și cum ar fi vorbit despre înghețată, este rodul acestei lumi. Norocul nostru este că planeta nu stă în acest occident îmbuibat, care și-a pierdut uzul rațiunii. Îl va mătura cât de curând.

Noi dacă nu ne trezim vom pieri. Nu am pus semnul exclamației pentru că nu era cazul. Toată lumea știe asta! Nu mai suntem în genunchi, suntem pe burtă și toate hahalerele ne calcă în picioare. Profesionalism și calitate, nu egalitarismul de sorginte buzoiană. Carte, nu golani cu diplome de doctori.

Vorba unui prieten; „Faceți, mă, și injecții!?”

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved