Ex-primarul Adrian Merlea, la Isaccea cu ajutoare pentru refugiații aflați la granița dintre pace și război

Fostul primar al comunei Perieți, Adrian Merlea, este cunoscut în rândul cetățenilor, dar și al ialomițenilor, ca fiind printre puținii reprezentanți ai unei comunități solidari cu problemele oamenilor. Acesta s-a mobilizat ori de câte ori a fost nevoie și a empatizat cu cei aflați în suferință. Atât în pandemie, când s-a mobilizat și le-a oferit celor mai puțin norocoși dezinfectanți, măști, alimente, dar și acum, când războiul din Ucraina a marcat întreaga planetă, Merlea a dat dovadă de omenie și de solidaritate. Cel mai recent gest de umanitate a fost făcut zilele trecute când a mers personal la granița dintre pace și război, la Isaccea, unde le-a oferit refugiaților alimente, pături și produse de igienă, fiind profund marcat de ceea ce a văzut acolo.

Când privești la televizor te învăluie emoția, dar când te uiți direct în ochii acelor oameni te copleșesc toate sentimentele. Sunt trăiri greu de exprimat în cuvinte. Să vezi atâtea femei cu copii care fug din calea războiului pentru a-și salva viața, doar cu câteva bagaje după ele, nu știi cum să descrii în cuvinte astfel de imagini. După o viață de muncă, acei oameni și-au părăsit casele doar cu câteva haine pe ei. Este ceva de nedescris. Nu m-am gândit vreodată să trăiesc și să văd așa ceva. Numai dacă vezi cu ochii tăi poți înțelege cu adevărat drama acelor oameni. Nu ai cum să rămâi indiferent. Puteam fi noi în locul lor”, a declarat, emoționat, ex-primarul comunei Perieți.

Cu ajutorul cunoscuților, Adrian Merlea, împreună cu soția sa, Iuliana, au distribuit refugiaților pături, alimente și produse de igienă. Zilele acestea va merge din nou în vamă cu ajutoare pentru cei care acum trec prin cele mai grele momente.

Amploarea evenimentelor din Ucraina și exodul de refugiați aflați la granițele României a mobilizat zilele acestea mai mulți primari din județ, preoți, cadre didactice, medici, dar și societatea civilă care a demarat numeroase campanii de colectare de produse alimentare neperisabile, produse de igienă, apă, medicamente, pături, îmbrăcăminte și încălțăminte.

Petronela MOROIANU

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved