Eveniment la Slobozia: deschiderea Olimpiadei Naționale de Limba și literatura română

Astăzi a avut loc festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale de Limba și literatura română pentru liceu, găzduită de municipiul Slobozia, la care am participat cu onoare și emoție.

An de an, școala românească trăiește emoția olimpiadelor, a concursurilor ca formă de dialog al unor elevi de excepție, care au trecut deja etape importante și tensionate pentru a se califica la nivelul unui onorant concurs național, cu deschideri spre alte etape, internaționale.

Mă bucur că județul Ialomița este gazda Olimpiadei nationale de limba și literatura română, pentru că de-a lungul timpului, elevi ai acestui județ ne-au reprezentat cu cinste la fazele naționale ale olimpiadei, pregătiți de cadre didactice dedicate care ne-au obisnuit cu performanța.

Acest lucru ne onorează, dar ne și obligă să păstrăm în continuare standarde ridicate în pregatirea elevilor pentru performanță.

O olimpiadă națională este o întâlnire semnificativă între minți strălucite, între tineri deosebiți, întrucât participarea la aceste competiții de anvergură înseamnă studiu, tenacitate, reflecție, reîntoarcere spre lectura adevărată, preocupare ştiinţifică pentru domeniul respectiv.

Indiferent de rezultatele obtinute, toți elevii sunt câștigători, pentru că au ajuns în această fază a competiției. Ei reprezintă elita învățământului preuniversitar și i-am felicitat pentru rezultate!

Am felicitat deopotrivă și cadrele didactice implicate în pregatirea elevilor și le-am mulțumit pentru speranța la un viitor mai bun pe care ne-o insuflă!

Felicitări Inspectoratului Scolar Județean, Casei Corpului Didactic, Primăriei Municipiului Slobozia, Consiliului Judetean Ialomita și tuturor celor care au contribuit la buna organizare a acestei prestigioase competiții!

Luminița Barcari,

Deputat de Ialomița

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved