Efect de lupă la margine de Slobozia?

În ziua de 24 august, în jurul orei 13, pompierii militari ialomițeni au fost solicitați prin apel 112 să intervină la un incendiu de vegetație uscată izbucnit între cartierul Bora din Municipiul Slobozia și comuna Ciulnița. La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stins incendii cu apă și spumă, o autospecială de tip Cisternă, două autospeciale de primă intervenție și comandă, incadrate de 3 ofițeri,18 subofițeri și 2 elevi. Din cauza extinderii rapide a incendiului pe o suprafață din ce în ce mai mare, au fost solicitate în sprijin și două autospeciale de stins incendii cu apă și spumă din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Călărași.

In jurul orei 14.20, pompierii au fost solicitați prin apel 112 să intervină la încă un incendiu de vegetație uscată, izbucnit la ieșirea din cartierul Bora al Municipiului Slobozia, zona fostului CAP. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stins incendii cu apă și spumă, incadrată cu cinci subofițeri. In sprijin a s-a deplasat și o autospecială de primă intervenție și comandă.

Forțele de intervenție au fost sprijinite de autoritățile locale ale Comunei Ciulnița cu cinci utilaje, patru tractoare și o cisternă, D.A.D.P. Slobozia venind în sprijin cu alte patru utilaje și patru lucrători cu drujbe, contribuind astfel la o intervenție promptă pentru lichidarea incendiului.

In jurul orelor 18.20, incendiile au fost lichidate, forțele de intervenție s-au retras din dispozitiv.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiilor este căldură solară directă concentrată sau reflectată de obiecte, cunoscut în limbajul popular ca ”efect de lupă”.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved