Educaţia ialomiţeană – pe harta excelenţei internaţionale

 

Practicarea şi încurajarea excelenţei au reprezentat, pentru elevii şi profesorii ialomiţeni, un obiectiv fundamental în desfăşurarea activităţii didactice. În acest sens, pentru validarea acestei realităţi onorante la nivelul judeţului, în data de 12 decembrie 2022, la Opera Naţională din Bucureşti s-a desfăşurat Festivitatea anuală de premiere a olimpicilor internaționali, elevi și profesori din învățământul preuniversitar, care au obținut medalii şi premii în anul școlar precedent la olimpiade și concursuri școlare internaționale. Entuziasmul, pasiunea, dorința de cunoaștere, dar și de a fi printre cei mai buni pe plan internațional au mobilizat-o pe eleva Gheorghe Maria-Doriana (absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” Slobozia), coordonată de prof. Filipache Cătălin, să obţină menţiune la Olimpiada Internaţională de Filosofie de la Lisabona, Portugalia. Un drum spre performanţă marcat de ore de studiu, de o motivaţie lăudabilă şi de o disciplină care garantează un viitor de succes.

Colegiul Naţional ,,Mihai Viteazul’’Slobozia a fost reprezentat de către directorul adjunct, prof. Stroe Adrian, iar, din partea Inspectoratului Școlar Judeţean Ialomiţa, a participat inspectorul școlar pentru istorie, ştiinţe socio-umane şi educaţie permanentă, prof. Dinu Gica. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Educației, care a oferit premii în bani, diplome de excelență și buchete de flori – o invitaţie pentru generaţia următoare de a se instala pe traiectoria unei educaţii meritorii, validate prin rezultatele de la olimpiadele internaţionale.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Ialomiţa felicită elevii, profesorii coordonatori şi părinţii care au facilitat accesul la o educaţie de calitate, asigurându-i de statutul de partener atent şi implicat în viaţa şcolii.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved