EDITORIAL

Dan Elias

Anul maimuțelor

Anunțul triumfalist al lui ciolacu privind intrarea în Schengen, a păsărilor și al peștilor vreau să spun, nu face altceva decât să ne lămurească cam cât înțelege el din lumea în care trăim! Faptul în sine este încă o bătaie de joc la adresa noastră din partea unei europe care trage pe nas prea multe prafuri. De fapt, asta se va alege de ea după domnia reginei ursula; praful și pulberea. Pe mine unul m-a păcălit ciolacu. Creștea verde și drept ca un puiuț de stejar și dintr-o data s-a răsucit cu nasul în pământ. Tot ghiocel de cinci-șase centimetri și el!

Să accepți condițiile umilitoare ale unei țări care își târâie bășinile imperiale ori de câte ori dansează cazaciocul, este cel puțin jenant. Cum? Vă deranjează limbajul? Extraordinar! Dar că ciolacu l-a demis pe cel ce nu a vrut să-i accepte participația plenipotențială la revoluția buzoiană, nu vă deranjează!? Că s-a dus în america pentru a primi binecuvântarea cur-cubeului, nu vă deranjează!? Că mărește în primul rând pensiile celor ce nu au muncit niciodată, doar pentru niște amărâte de voturi, nu vă deranjează!?

Se pare că am dat România pe mâna unor ling-viști. Pentru ei, poporul este pluralul de la slugă. Mincinoși, prefăcuți și obraznici!

De ce mincinoși!? Țineți minte înjurăturile ca la ușa cortului dintre simion și simonis? Presa plătită din banii guvernului, adică alde milionarii bogdan chirieac, marius pieleanu et caetera, a incriminat scandalul din parlament, dar nu a spus nici un cuvințel despre ce era vorba în propoziție. Citiți pe telefoanele voastre mobile știrile despre fratele vitreg al lui simonis și abia atunci faceți o judecată de valoare. Cum de nu le este rușine să mai scoată capul în lume! Ori, în curând, vor ieși la cerșit printre oameni adevărați, nu printre lichele.

Intrarea asta în schengen, dacă o să fie, nu este decât un prilej de bătut cu pumnul în piept, ca maimuțele. De fapt, tot anul 2024 este trecut în zodiacul politic ca fiind anul maimuțelor. În rest, zero barat. În avanpremieră, l-am văzut la un post de televiziune pe bietul ponta cum își pupa șeful în poponeț și mi-a fost o milă de el de nu se poate! „Ne-a băgat ciolacu-n schengen”. În ce ne-a băgat, mă!? Trebuie să ne ștergem pantofii în iarba de pe marginea drumului?

Asta e! Să ne învățăm minte și să nu-i mai credem pe toți papagalii niște vulturi în devenire.

P.S. La cinci minute după ce am terminat aceste rânduri, am aflat că austriecii, auzind și ei că „am intrat în schengen”, s-au pus pe un râs cu lacrimi.

Mai rămâne să schimbăm numele țării în Papagalia, ca să știm o treabă!


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved