EDITORIAL

 

Dan Elias

Cu degetul!

Este un adevăr de necontestat acela că minciuna conduce lumea, dar nici chiar așa! Sfinți să fi fost cei doi și nu îi curgea lui bogdan chirieac atâta miere în salivă. Sigur că a fost rușinos, chiar indecent, să-i pupi pe toate părțile, dar dacă face bine la buzunare … să trăiască! Și pentru ce această mascaradă? Pentru numirea lui ponta în funcția de consilier onorific al lui ciolacu pe probleme economice internaționale. Cred că ați râs și voi în hohote, de ingineria ce v-a trecut prin minte!

Ăsta este rezultatul faptului, dovedit și paradovedit, că presa cu „ștaif” este astăzi „ajutată să fie independentă” de guverne, servici de informații, concerne economice sau militare și nu în ultimul rând de boșorogii care conduc lumea. Să ne fie de .. „cap”, adică de .. colac! Dar până atunci, citiți în continuare .. cu degetul „știrile” și „informațiile” din telefoanele voastre mobile. Cu degetul, dragii mei, cu degetul! Ăsta e viitorul!

Alde chirieac, alde nea pieleanu, alde nea duminică, alde nea dâncu, alde nea palada; ei și mulți alții construiesc minciuna din jurul nostru.

Despre numirea lui ponta, deputatul pavel popescu, șefuț pe la peneliști fără să-l cunoască nimeni, un puiuț de economist cu tuleie de adolescent întârziat, își dă și el cu părerea, căci se poartă să nu termini grădinița, dar să îți dai doctoratul. Cică ponta „e omul chinezilor, oponent al ucrainei și aliat al fasciștilor lui simion”. Dar ce mi-a plăcut cel mai mult a fost zicerea că; „Numirea lui ponta este un afront adus în primul rând partenerului nostru strategic, statele unite ale americii!” Pă, bune, mă!? Să mori tu!? Păi, atunci, mai că-mi vine să-i pup dreapta micului Titulescu! Dar în ceea ce privește mizeria cu „fasciștii”, cineva ar trebui să te pună cu botul pe labe și mă gândesc aici la o instituție a statului, dacă statul mai există.

Nenea ciolacu zice că da, există; nu se îndoiește și nici nu se gândește, căci pierde vremea. Închide ochii și bagă capul înainte! Pensii speciale, reducerea cheltuielilor, impozitarea profiturilor multinaționalelor și alte caterinci. Știe și el că totul este un joc de scenă, să dea bine în poză. Alții conduc România. În aceste zile se joacă piesa de teatru absurd, coproducție româno-ucraineană „Voi ne dați un șut în cur, noi vă ținem în huzur”. Să vă spun eu cine este „regizorul”? Știți și voi foarte bine! Cică România susține aderarea ucrainei la uie și astăzi, dacă asta ni se ordonă. Dacă vreți, ca să nu vă mai chinuiți voi cu cerealele firmelor americane, vă săpăm noi un canal, căci la canale, ne pricepem. Aducem toată țara să sape la el; „cu lopeți și cu cazmale/ unde-o fi locul mai moale!/ Foaie verde maci desculți/ o-m fi proști, dar suntem mulți!”

Când fumul și fumurile se vor risipi și vom putea vedea în jur realitatea, nu construcția asta mincinoasă, să vă aduceți aminte. Mă tem că din cauza șocului vom folosi o teslă pentru o ușoară și necesară operație estetică.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved