EDITORIAL

Dan Elias

Să-i strângem la un loc!

Mai este doar un pic și se termină și această piesă de teatru negru, numită ucraina. Nu! Nu trebuie să priviți spre europa, ci spre america. Europa și-a pierdut „uzul rațiunii”. Îi dă înainte cu aruncarea de bani și de mijloace materiale în această gaură neagră a micului nostru univers. La pupitrul cu butoane stă tot ursula, o neica nimeni a politicii. Prin venele ei curge un amestec pestilențial de dictatură, profit și obrăznicie. Foarte bine! Pe mine mă bucură pentru că abia aștept ianuarie 2025, luna în care „barbie” cea blondă va da piept cu „uraganul” de dincolo de Atlantic.

Asta este singura noastră scăpare, să câștige Donald Trump alegerile. Altfel vom ajunge să ne dăm și cămașa de pe noi pentru „ucraina”, pentru „pericolul rusesc”, pentru „moldova fără prihană”, sau pentru lăcomia „capitalismului” neanderthalian, cel care funcționează pe bază de măciuci.

Nu mai vorbesc despre „corectitudinea politică”, despre „libertatea genurilor”, despre „oamenii pisici”, sau „oamenii oi”, ultima descoperire în materie de democrație. Deja America a început să se întoarcă, încet-încet, la bun simț.

Goana după cel de al treilea război mondial poate fi oprită. Babalâcilor care conduc lumea nu le-a ieșit cu „pandemia” și au dat-o pe război și pentru că lumea bună a politicii mondiale a ajuns să fie un clan de dezaxați. Și ne mai întrebăm de ce la noi nu este altfel? D-aia!

Faimosul nostru trântor, liderul regional al lui pește prăjit se pregătește de ultima funcție de pe listă; chelner la bobiță, în las fierbinți.

În rest, să fiți sănătoși, nu ca ciucii și colacii noștri, care se bat ca chiorii să stea în moțul bugetului, adică al banilor furați din buzunarele noastre.

Am înțeles că nu putem face spitale regionale, dar nici măcar unul de psihiatrie!? Dăm și noi bani, doar să-i strângeți la un loc, cum bine spunea Eminescu.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved