După sute și sute de meciuri câștigate pe saltea, antrenorul emerit de lupte Nicolae Pârvu a pierdut ultima sa bătălie

Luptătorul Nicolae Pârvu, după sute de victorii obținute ca sportiv și antrenor în campionatele naționale, europene sau mondiale de lupte, a pierdut ultima sa luptă, aceea cu necruțătoarea boală abătută asupra noastră în ultimii doi ani.

Absolvent al IEFS – Scoala Națională de Antrenori, avea să fie desemnat antrenor emerit, îndrumând de-a lungul anilor zeci de generații de luptători, majoritatea dintre ei pornind de aici de la noi din Ialomița (în perioada în care luptele din județ nu s-au bucurat de susținere din partea oficialităților, a decis să construiască în gospodăria sa de la Misleanu propria sală de lupte, ani la rând împreună cu soția sa asigurând gratuit pentru copiii selectați din tot județul masă și cazare în căsuțele special construite pentru ei), sportivi ajunși ulterior la marile cluburi din țară, în loturile naționale și olimpice masculine și feminine de lupte ale României, unde au cucerit zeci și zeci de titluri și medalii.

După câțiva ani în care luptele în Slobozia intraseră într-un con de umbră, s-a luptat să reînființeze secția de lupte de la CSM Unirea Slobozia, și a reușit, în primăvara acestui an.

Rezultatele nu au întârziat să apară, mărturie stând mai ales salba de medalii obținute de luptătorii cadeți ai clubului la ultimele campionate naționale, desfășurate luna trecută la Constanța.

Alături de lupte, marea lui bucurie a fost familia (soția, cele trei fete și nepoții), cărora le-a dedicat întreaga sa dragoste, pe care aceștia au răsplătit-o cum se cuvine.

Condoleanțe soției, fetelor și nepoților, putere să treacă peste această mare durere.

Dumnezeu să te odihnească în pace, Domn’ Profesor!

Redacția Ziarului „IALOMIȚA

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved