După opt ani, peste 50 de familii din cartierul nou de case din satul Păltiniș vor avea lumină

 

Înaintea alegerilor locale din anul 2012, reprezentanții administrației publice locale din comuna Perieți de la vremea aceea au găsit de cuviință să concesioneze loturi de teren pentru construcția de case pentru câteva zeci de familii. În afară de faptul că documentația necesară nu a existat, nici utilitățile nu au fost asigurate, energia electrică fiind cea mai mare problemă a celor de acolo.

După opt ani de zbateri, mulți dintre ei ducându-și traiul în cartierul nou în tot acest timp, primarul Adrian Merlea a reușit să-i pună în legalitate și, mai mult decât atât, să semneze contractul pentru începerea lucrărilor privind extinderea rețelei electrice în cartierul nou din satul Păltiniș.

Mă bucur că a venit momentul să-i anunț pe cei care locuiesc în acel cartier că, în curând, vor avea lumină în case. Mai mult decât atât, vor avea și apă, canalizare, vom asfalta străzile acolo. Oamenii vor beneficia de toate condițiile de care au fost privați atâția ani. De când sunt primar am depus eforturi considerabile pentru a le rezolva documentele, dar și racordul la energia electrică, de altfel cea mai mare problemă a lor. Regret că nu am putut face aceste lucruri mai devreme, însă au fost aspecte care nu au ținut de persoana mea.”, a declarat primarul Adrian Merlea.

Administrația locală din Perieți mai are în plan amenajarea a două parcuri, pe fonduri europene, prin GAL, unul în zona școlii din satul Misleanu și celălalt la Perieți, lângă dispensar.

Banii au ajuns deja în contul Primăriei, cofinanțarea fiind modică, de doar 10 la sută.

Nu se majorează prețurile la apă și gunoi

O altă reușită a administrației publice locale de la Perieți este legată de potabilizarea apei în satul Misleanu. Aici au fost montate filtre cu cărbune care vor asigura o apă potabilă tuturor abonaților. Testele au fost deja făcute, iar rezultatele au arătat că apa a devenit bună de băut. Un aspect important se referă la prețul pe metrul cub al acesteia, care va rămâne neschimbat, respectiv 1,5 lei/mc de apă.

În ciuda tuturor greutăților, oamenii trebuie să știe că nu va crește prețul la apă. Deși am făcut această investiție pentru potabilizare, destul de costisitoare pentru noi, nu avem în plan să creștem tariful, îmbunătățim doar calitatea serviciului. Sunt voci care spun că odată cu montarea filtrelor, prețul va crește, însă nu va fi deloc așa. Prețul este cel mai mic. Mai mult decât atât, am rezolvat problema apei care se întrerupea la Perieți prin montarea a două pompe de apă la Stejaru care va împinge apa către satul Perieți și nu vor mai exista întreruperi ale acesteia, nici atunci când va fi secetă. Până la sfârșitul acestui an, sperăm să avem totul montat, astfel încât calitatea serviciului să fie dintre cele mai bune”, a declarat Adrian Merlea.

De asemenea, edilul localității dezminte zvonul potrivit căruia va crește prețul la gunoi: „Nu avem de gând să creștem tarifele la gunoi. Oamenii trebuie să stea liniștiți, pentru că nu avem în plan nicio majorare de preț”, a conchis Adrian Merlea.

Petronela MOROIANU


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved