După doi ani de întrerupere, Ziua Comunei Giurgeni revine în actualitate

Sâmbătă, 21 mai, o nouă ediție a manifestării Ziua Comunei Giurgeni, ediție care vine să preia tradiția de dinaintea celor doi ani de pandemie. Detalii despre ce se va întâmpla anul acesta ne-au fost oferite de domnul Valere Dinu, primarul comunei Giurgeni.

– Ziua Comunei începe la biserică cu Sfânta Liturghie închinată Sfinților Împărați Constantin și Elena, urmată de o slujbă în memoria lui Mihai Runcan, renumitul coregraf ialomițean născut la noi în Giurgeni. Slujba se va termina în jurul orei 12, urmând ca începând cu ora 14 centrul de greutate al manifestărilor cultural artistice se mute în incinta Căminului Cultural Giurgeni. Programul va debuta cu o prezentare și un film privind vieța maestrului coregraf Mihai Runcan, prezentare făcută de un specialist al Centrului Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița. La finalul acestui moment, va fi înmânată familiei Runcan o diplomă și placheta Mihai Runcan – Ceatățean de Onoare Post Mortem al comunei Giurgeni.

Moment aparte în program în program îl reprezintă înmânarea de diplome familiilor care au împlinit în ultimii trei ani 50 de ani de la căsătorie și tinerilor care au împlinit 18 ani.

În continuare, pe scena căminului cultural vor evolua ansamblurile folclorice Doina Bărăganului din Slobozia, ansamblurile folclorice din Săveni, Țăndărei și bineînțeles din Giurgeni, fiecare ansamblu având în componență și soliști de muzică populară, respectiv Nicoleta Rădniciuc, Nicole Dumitrașcu, Bianca Bălașa și Cristina Stanciu.

În jurul orei 17, dacă timpul ne permite, vom continua Ziua Comunei pe platoul din fața căminului cultural. Aici, pe scena amenajată special pentru astfel de evenimente vor prezenta programe artistice grădinița și școala din Giurgeni, vor urca pe scenă solista de muzică populară Maria Ghinea și solista de muzică ușoară Belleamy.

Programul se va încheia seara târziu, cu un foc de artificii și cu un program de discotecă oferit tinerilor din comuna noastră.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved