După ce l-au mazilit pe Tinel, liberalii ialomițeni au prins curaj

 

Plecând de la un scor minim de 31 la sută, procent obținut de Luminița Barcari la alegerile pentru președintele Consiliului Județean Ialomița din 27 septembrie, PNL Ialomița a prins curaj și țintește două locuri de deputați și unul de senator pentru viitorul Parlament al României. De notat, PNL Ialomița are liste complete atât la Senat cât și la Camera Deputaților.

La Camera Deputaților lista este formată din Luminița Barcari, Mihăiță Găină (fost deputat PSD), Gabriel Răceanu (fost consilier județean), Nicu Cristea (fost primar al comunei Roșiori), profesorul Gabriel Ioniță și Traian Mitrea (perdant al alegerile locale pentru funcția de primar al orașului Țăndărei).

La Senat, lista este deschisă de Viorel-Robert Chioveanu (președintele ANSVSA, transferat de urgență în Ialomița), urmat de Gheorghe Catrinoiu (fost primar al Feteștiului, perdant la ultimele alegeri locale), Mihaela Racovițeanu (fost director al Bibliotecii Județene Ialomița) și Adrian Sile Merlea (fost primar al comunei Perieți). Așadar, foarte mulți foști și nimeni din zona Urziceni, de unde a fost tras pe linia moartă (noi spunem că spre binele liberalilor ialomițeni) Tinel Gheorghe.

Chioveanu, candidatul trimis de Orban să scoată Ialomița din întuneric

Momentul de depunere a candidaturilor este unul extrem de important pentru noi, mai ales că încheiem un ciclu electoral și o perioadă de reașezare din punct de vedere politic. Sperăm ca deciziile pe care le-am luat cu privire la candidații propuși să fie cele mai bune. Sperăm ca locuitorii județului Ialomița să înțeleagă că avem nevoie de încrederea lor în continuare pentru a asigura o guvernare stabilă, sănătoasă, care poate să ducă România cu mult în față, în raport cu ceea ce ne-au oferit alte partide. Avem o perioadă destul de delicată prin care trecem și orice schimbare poate să creeze sincope în asigurarea securității din sănătate și așa mai departe. Considerăm că avem prima șansă pentru alegerile parlamentare, deși Consiliul Județean Ialomița a fost câștigat de PSD, candidații noștri au fost la o distanță mică de acest candidat al partidului stat, Marian Pavel și considerăm că putem maximiza. Este pentru prima dată când Primăria Slobozia a revenit, prin vot direct, fără echivoc, PNL. Am arătat că se poate și vom arăta și în județ. Avem o echipă care are elemente de noutate, oameni tineri, avem candidat la Senat pe președintele ANSVSA. Este o onoare pentru noi să avem un om de această anvergură candidat la Ialomița. Ne va asigura prin această candidatură și prin fotoliul de senator pe care îl va ocupa în Parlamentul României o relație directă cu Guvernul și cu instituțiile care ne pot sprijini în atragerea de fonduri europene cât și guvernamentale. Obiectivul nostru este să dezvoltăm orașul, să dezvoltăm județul”, a declarat Dragoș Soare, președintele interimar al PNL Ialomița.

Aprecierile au fost făcute de Dragoș Soare, care a mai spus că Ialomița este cea care l-a ales pe Robert-Viorel Chioveanu (mă rog, noi spunem în continuare că l-a impus Orban), care ocupă locul 1 la Senat. Prezent la depunerea candidaturilor, Chioveanu a precizat că nu este străin de aceste locuri și că știe bine județul, fiind născut în apropiere. „Sunt aici pentru că am demonstrat că putem dezvola România, că putem dezvolta Ialomița și că putem dezvolta principalele orașe din Ialomița. Fie că vorbim de Slobozia, de Urziceni, de Țăndărei sau Fetești, putem și am demonstrat că într-un an de guvernare, un an foarte greu, putem să dezvoltăm România și aceste orașe. Venim cu cele mai bune intenții prin care să demonstrăm că în perioada următoare vom face exact ceea ce au nevoie locuitorii județului. Ceea ce s-a făcut până acum a dus județul în întuneric și ceea ce vom face noi va duce la dezvoltare”, a transmis Robert -Viorel Chioveanu.

Ce nu a reușit să facă cu PSD în doisprezece ani vrea Mihăiță Găină să facă cu PNL în patru ani

Pentru că este integru, nu este corupt și nu a făcut afaceri cu statul, Mihăiță Găină merge cu fruntea sus înainte, regăsindu-se acum în echipa PNL, pe un loc care îi oferă șansa de a ajunge în Parlament pentru un nou mandat.

Am fost întotdeauna un om integru, nu am avut probleme de corupție, nu am avut afaceri cu statul, nu am firme și din acest punct de vedere merg cu fruntea sus înainte. Fac parte din echipa liberală acum și cred că avem mari șanse de a obține doi deputați și un senator. Pornesc cu șansa a doua, însă cred că locuitorii Ialomiței, dar mai ales cei din Slobozia sunt mulțumiți pentru ultima modificare legislativă pe care am făcut-o la Legea Pensiilor și anume aceea că vor ieși cu doi ani mai devreme la pensie, atât cei din Slobozia cât și cei din Ciulnița. Asta pentru că vreme de zeci de ani au suportat o poluare remanentă din cauza Combinatului Chimic. Sunt și oameni care contestă candidatura mea la PNL, însă eu îi asigur pe locuitorii Sloboziei că voi face tot posibilul în perioada următoare, dacă voi avea un nou mandat de parlamentar, să schimbăm fața județului și mai ales a municipiului Slobozia, odată cu câștigarea pentru prima dată după 30 de ani a Primăriei de către Dragoș Soare”, a transmis Mihăiță Găină, candidatul PNL la Camera Deputaților.

Asta e! Integru, fără firme, necorupt, n-a făcut afaceri cu statul, dar, ca să respectăm adevărul, n-a făcut nici ceva notabil în 12 ani ca senator și deputat. A, ba da! A trădat PSD-ul și a dat jos Guvernul Dăncilă.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved