După 2-1 cu Marea Britanie, echipa României s-a calificat de pe primul loc la turneul final din Italia

Campionatul European de Tenis 14&Under – Tennis Europe, Slobozia 2022

Organizat la Slobozia de Clubul Sportiv Satori, în calitate de organizator licențiat Tennis Europe, cu sprijinul Federației Române de Tenis, Consiliului Județean Ialomița, Primăriei Slobozia, firmelor Premier Com SRL, Agro Oil Service SRL, Ampa Agri și a clubului Tenis Con, care a pus la dispoziție baza sportivă, turneul de calificare Tennis Europe Summer Cups U14 la fete a avut un start perfect pentru România. Alexia Ioana Tatu, Giulia Safina Popa și Maia Ilinca Burcescu, pregătite de antrenorul Lucian Popa, au câștigat duminică cu 3-0 meciul cu Bosnia și Herțegovina, o întâlnire dominată categoric de echipa României. Luni, 27 iunie, echipa României a avut în compania echipei Suediei un meci cu miză extrem de mare, calificarea în finala turneului. Obiectiv îndeplinit, victorie cu 2-1 (fetele noastre au câștigat cele două meciuri de simplu și au pierdut meciul de dublu) și accederea în finala care s-a desfășurat marți 28 iunie, în compania echipei din Marea Britanie.

SONY DSC

Deși deja calificată la turneu final care va avea loc în Italia, echipa României a vizat victoria, care i-ar fi adus primul loc în turneul de la Slobozia și o poziție favorabilă la turneul final, acolo unde anul trecut a ocupat locul opt din opt participante. În prima partidă de simplu reprezentanta Mariii Britanii a dominat copios partida și a preluat conducerea. După a doua partidă de simplu a survenit egalarea, așa că meciul de dublu a devenit unul decisiv. Și a fost cu adevărat un meci spectaculos, în care fetele noastre au rezistat presiunii și și-au apropiat victoria, o victorie frumoasă, care califică echipa României la turneul final din Italia de pe primul loc, cu mari șanse să-și îmbunătățească rezultatul de la ediția trecută, când a terminat pe locul opt.

SONY DSC

Campionatul European de Tenis 14&Under – Tennis Europe a fost un eveniment sportiv de anvergură europeană. Turneul de la Slobozia a fost prima fază a competiției, organizată pe patru zone, România aflându-se în zona D de calificare, alături de alte șapte țări, respectiv Marea Britanie, Suedia, Portugalia, Slovenia, Bosnia&Herțegovina, Grecia și Ucraina. La turneul final, care are loc în Italia, vor participa echipele clasate pe primele două locuri în grupă, respectiv Marea Britanie de pe locul…. și România de pe locu…. Din echipa României au făcut parte Alexia Ioana Tatu, Giulia Safina Popa, Maia Ilinca Burcescu, căpitan de echipă fiind Popa Lucian. Toate meciurile competiționale au avut loc pe cocheta bază sportivă Tenis Con Slobozia. Ceremonia de premiere a echipelor calificate pentru turneul final a avut loc în după amiaza zilei de marți 28 iunie.

Organizare ireproșabilă a turneului

În alte ordine de idei, nu putem trece peste organizarea ireproșabilă a competiției, în care au fost implicate cluburile sportive Satori Art Slobozia (Cristi Ursu și Adrian Chițu nu se dezmint) și CSM Slobozia (Ilie Lemnaru a pus tot sufletul pentru desfășurarea acestei competiții ca și cum ar fi fost una de… fotbal), Consiliul Județean Ialomița și Primăria Slobozia, precum și clubul Tenis Con, gazdă ospitalieră pentru cele opt echipe participante la turneu.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Și, ca totul să fie perfect, luni seara cele opt echipe au avut parte de o surpriză de proporții, întâlnire în Agora din Piața Revoluției cu zeci de copii și iubitori ai tenisului din Slobozia, întâlnire care a adus bucurie deopotrivă slobozenilor și oaspeților noștri. Momentul de vârf al serii a fost acela în care de o parte și alta a fileului s-au aflat, simbolic, echipele care au fost față în față marți în concurs.

Sprijin consistent din partea Consiliului Județean Ialomița

Turneul, aflat la a cincia ediție, este organizat de Clubul Sportiv Satori Slobozia împreună cu Federația Română de tenis. Organizarea competiției nu costă puțin, doar vreo… douăzeci de mii de euro. Nota bene, pentru ultimele două ediții o contribuție majoră în menținerea acestui turneu la Slobozia l-a avut Consiliul Județean Ialomița, acolo unde clubul Sportiv Satori a accesat un proiect din Programul “Promovarea sportului de performanță”. Practic, cheltuielile pentru organizarea ediției din acest au fost suportate în părți egale de Clubul Sportiv Satori, Consiliul Județean Ialomița și Clubul Sportiv Municipal Slobozia. Lor li s-a adăugat patru sponsori generoși, care nu se află pentru prima dată în astfel de acțiuni de susținere a sportului ialomițean: Orion Slobozia, Premier Com SRL, Agro Oil Service SRL, Ampa Agri.

Joi, săptămâna trecută, în sala Europa din Slobozia a fost organizată o conferință de presă la care au participat Cristian Ursu și Adrian Chițu, reprezentanții clubului Satori Slobozia, Marian Pavel, președintele CJ Ialomița și Ilie Lemnaru, președintele CCSM Slobozia.

Este un eveniment eveniment finanțat în mare măsură de Consiliul Județean Ialomița. Nu vrem ca aceste sume pe care Consiliul Județean le alocă spre o anumită activitate să nu se regăsească în performanță sau măcar în activitatea sportivă. Din când în când, ne aducem aminte de ceea ce înseamnă activitate sportivă doar când, mai nou, un tânăr de 17 ani ne-a făcut mândri în toată lumea. Numai că, în momentul în care există oameni cu inițiativă, oameni care își doresc să facă ceva în zona de activitate în care ei au activat, este normal să își găsească și sursa de finanțare. Iar când acordăm aceste finanțări trebuie să arătăm oamenilor ce se întâmplă cu acești bani. Sportul este o prioritate pentru noi, echipa Consiliului Județean Ialomița, mai ales sportul de performanță. Voi sprijini de fiecare dată inițiative de genul acesta, iar în planul nostru de investiții se regăsește și infrastructura de sport a județului nostru.”, a declarat președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel.

La rândul său, Cristian Ursu, președintele CS Satori Slobozia a declarat: „Mulțumim Tennis Europe pentru că ne-a acordat această încredere, văzând an de an ceea ce facem noi. Iar anul trecut feedback-ul pe care l-a avut faza de calificare de la campionatul european 12 ani a fost considerat mult mai bun decât finala din Franța. Anul trecut am organizat pentru junioare 12 ani, iar anul acesta am organizat pentru 14 ani, pentru că Eva Munteanu, sportiva la CSM Slobozia, era în lotul național. Din păcate, nu a prins lotul și ne pare rău pentru acest lucru. Avem aici o parte din voluntari, o campioană națională, iar dacă anul viitor va fi în lot vom organiza Tennis Europe 12 ani aici la noi la Slobozia. Nu este o presiune, este doar o proiecție pentru viitor. Totodată, țin să mulțumesc tuturor partenerilor, sponsorilor și președintelui CSM Unirea Slobozia, Ilie Lemnaru, pentru faptul că facem o echipă bună și aducem an de an această competiție de succes în Slobozia”.

Nicolae TACHE

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved