Duminică 5 septembrie, ”revoluție” muzicală în Piața Revoluției

Irina Rimes, Liviu Teodorescu și laureații festivalului de la Amara, recitaluri pe scena din Agora slobozeană

– dialog cu Clementina Tudor, directorul Centrului Cultural UNESCO “Ionel Perlea” –

  • Mai sunt trei zile până la primul gong al Festivalului de la Amara, festival de tradiție, aflat iată la cea de-a 53 ediție a sa. Sunt ceva probleme în organizare?

  • În afara unui caz de forță majoră (Ada a fost depistată pozitiv și, se pare, va fi înlocuită cu un alt cap de afiș pentru prima zi a festivalului), nu sunt probleme.

  • Pentru cele trei seri de spectacole de la Amara am discutat pe larg cu primarul orașului Amara. Ce se întâmplă, însă, duminică la Slobozia?

  • Va fi o a treia seară a festivalului, în care se merge pe o formulă deja încercată în edițiile anterioare, când în fața Casei de Cultură a Sindicatelor, unde era un spațiu mai generos, se organizau spectacole cu participarea laureaților festivalului și cu alți invitați. Anul acesta evenimentul va avea loc în centrul civic al Sloboziei, pe scena amplasată în Piața Revoluției. Invitați speciali sunt Irina Rimmes și Liviu Teodorescu. Ei vin cu band, ceea ce este foarte important, iar înaintea lor vor urca pe scenă și o parte din laureații festivalului. Ideal ar fi să fie toți, ca să avem aici o reeditare a galei.

  • Mai mult ca sigur, însă, cei trei concurenți din Ialomița vor fi prezenți în spectacol.

  • Chiar vreau să vă spun un mic secret, să-i spunem așa, înainte să le vedeți evoluția în concurs. La preselecție au fost foarte mulți concurenți din toată țara și Ialomița, la rândul ei, a avut mai mulți aspiranți la finală. Asta dovedește cumva că avem o generație foarte foarte apropiată de ceea ce înseamnă fenomenul muzică ușoară românească. Au fost șase și s-au calificat trei. Aceștia trei au fost foarte buni, au șanse reale la premii. Ei au mai fost în concursuri de-a lungul timpului, au câștigat premii, inclusiv la festivalul de la Amara. Acum, toți trei sunt mult peste nivelul lor de atunci.

  • Prezentator? Tot Liana Stanciu, care va prezenta și spectacolele de vineri și sâmbătă de la Amara?

  • Da, spectacolul va fi prezentat de Liana Stanciu. Am insistat să o avem anul acesta la Amara ca prezentator pe Liana Stanciu. Este om de radio, este o voce reconiscibilă, este un om care este foarte aproape de ceea ce înseamnă fenomenul muzical la nivel european, ea fiind reprezentanta Televiziunii Române la Eurovision. Este, așadar, foarte implicată în mișcarea muzicală pop și nu numai.

  • Informații despre oră, accesul publicului…

  • Ce știm clar este că după ora 19 începe spectacolul, că este fără intrare, fără bilet, că se fac eforturi să se transmită live festivalul și în piața publică din Slobozia (eforturi din punct de vedere logistic, al unui internet care să permită o transmitere adecvată). Și, da, știm că vremea se anunță foarte bună, nici prea frig, dar mai ales nu prea cald.

Nicolae TACHE

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved