Dragoș Soare, din campanie în campanie

 

Deși alegerile locale au trecut de ceva timp, chiar și cele parlamentare mai ieri, primarul Dragoș Soare pare a fi tot în campanie electorală. Așa se face că săptămâna trecută l-a invitat la Slobozia pentru a se întâlni cu presa locală pe europarlamentarul Cristian Bușoi, președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European și raportor al Programului de Sănătate al UE.

Acesta și-a arătat disponibilitatea de a sprijini administrația locală prin atragerea unor fonduri europene în vederea dezvoltării orașului, cu accent pe parteneriate între municipalitate și viitorul Guvern. Dacă sunt simple promisiuni sau angajamente ferme de-o parte și de alta, ale europarlamentarului și ale primarului, slobozenii își vor da seama la finalul anului viitor, după o atentă monitorizare a activității primarului nou ales. Până atunci, consemnăm declarațiile sale și ale invitatului său.

Dragoș Soare: „Eu sunt angajatul comunității”

Este extrem de important să ai lângă tine oameni care știu ce înseamnă instituții europene, care știu ce înseamnă fondurile europene și care au participat la crearea legislației și a direcțiilor de dezvoltare. Este un câștig prezența domniei sale aici, atât pentru mine ca primar, cât și pentru Slobozia, ca municipiu. Îl veți vedea în perioada următoare extrem de prezent în comunitatea noastră, alături de noi, cei care suntem implicați în atragerea de fonduri europene prin primăria pe care o coordonăm și sperăm ca în următorii patru ani să încununăm cu succes un mandat atât al primarului Dragoș Soare, cât și al comunității. Pentru că, până la urmă, mandatul este al comunității. Eu sunt angajatul comunității, am fost ales să fac treabă și asta voi face, vă asigur de acest lucru”, a transmis Dragoș Soare.

Aflat pentru prima dată în sediul Primăriei Slobozia, europarlamentarul Cristian Bușoi a vorbit despre sprijinul pe care îl va acorda municipalității în atragerea de fonduri europene care să conducă la dezvoltarea orașului, dar și despre perioada dificilă care va urma, una de criză economică, la nivel mondial, nu doar în Europa.

Avem 80 de miliarde de euro la dispoziție României vor reprezenta o șansă uriașă pentru a îmbunătăți sistemul de sănătate, sistemul energetic, de a dezvolta comunități locale, de a face autostrăzi și investiții din care românii și economia românească să aibă din plin de profitat. Dincolo de lobby-ul pe care îl voi face pe lângă Guvernul României, dincolo de diverse probleme punctuale, cel mai important obiectiv al parteneriatului și al colaborării pe care o vom avea este aceea de a optimiza la maxim atragerea de fonduri europene în municipiul Slobozia și în județul Ialomița. Pentru că aceste fonduri europene vor reprezenta cheia dezvoltării, cheia rezolvării unor probleme care, din păcate, în administrațiile pesediste nu numai că au trenat ca și rezolvare, dar au devenit din ce în ce mai complicate și afectează viața de zi cu zi a oamenilor și, evident, felul în care acest județ poate crea investiții și locuri de muncă (…)”, a precizat europarlamentarul.

Dragoș Soare: „Cine greșeșete, plătește, pentru că nouă ne pasă”

În cadrul aceluiași context, primarul Dragoș Soare a mai spus că a dispus efectuarea unui audit intern la nivelul instituției pe care o conduce.

În acest moment avem un audit intern pe Direcția de Asistență Socială, dar vom cere și prin Consiliul local servicii de audit extern pentru că este nevoie pentru fiecare proiect eșuat prin care a trecut Slobozia, respectiv apa, groapa, cartierul de tineri și altele să fie auditate. Nu ne mai putem permite să traversăm încă 4 ani fără ca cineva să fie tras la răspundere pentru incompetența care a dus Slobozia la rezultatele negative (…) Sunt niște sume nerecuperate, niște lucruri duse la capăt de angajați ai Primăriei care a pierdut bani. Prin urmare, acei angajați trebuie să pună banii de la ei, motiv pentru care am generat acest audit. Dacă nu se va duce până la capăt și Primăria nu-și va recupera aceste sume, se vor genera dosare penale. Așa se va face treaba de-acum încolo. Fiecare trebuie să știe că are niște responsabilități așa cum și eu, ca primar, am niște responsabilități, așa cum și Consiliul local are responsabilități (…) Am evaluat situația la zi, ne-am fixat obiectivul și ne-am stabilit strategia pentru a ajunge la obiectivul respectiv”, a mai spus primarul Soare care și-a fixat ca obiective în următorii 4 ani îmbunătățirea calității apei, a sistemului de canalizare, calitatea aerului, crearea de spații verzi și un sistem de salubritate performant.

Edilul municipiului Slobozia a vorbit și despre Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de la nivelul Primăriei despre care nu se știe nimic și care nu a funcționat, dar pe care intenționează să o orienteze către atragerea de fonduri europene.

Începem să deslușim unde se află această ADI, să angajăm un manager care să gestioneze toate problemele acesteia și care să dea drumul la atragerea de fonduri europene. Nu ș-au făcut treaba. Pură incompetență. Ne-a plăcut să stăm pe un scaun de primar, cu peste o sută de milioane salariul, toată lumea se închina la noi ca la un Zeu, ceilalți directori la fel și cine pierdea? Slobozia. Acesta a fost modul de lucru al administrațiilor de până acum. Niciun proiect nu a fost finalizat până acum. Nu vi se pare că sunt niște semne majore de întrebare? Nu plătește nimeni? Ba da, de-acum se va deconta. Cine greeșete, plătește, pentru că nouă ne pasă. Promisiunea este că noi ne vom implica și vă asigur de asta cu cea mai mare seriozitate și încredere”, a conchis Dragoș Soare.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved