Dragoș Soare, candidatul PNL la Primăria Slobozia: <>

 

Sunt Dragoș Soare, am 40 de ani și sunt de profesie economist. Sunt căsătorit de 14 ani și în curând voi deveni tată pentru prima oară. Am crescut în Slobozia și aici mi-am petrecut copilăria, anii de adolescență și aici m-am și stabilit după terminarea facultății. Am fost elev al Școlii „Sfântul Andrei”, școala 2 după cum o știm cu toții. Am absolvit Liceul „Alexandru Ioan Cuza”. Astăzi le sunt deosebit de recunoscător profesorilor pe care i-am întâlnit pentru că de la dumnealor am învățat ce înseamnă respectul pentru dascăli, o minte ordonată și cu ajutorul lor am descoperit care este vocația mea. Educația de care am avut parte a fost după părerea mea, de foarte bună calitate, în ciuda lipsurilor cu care ne confruntăm cu toții. Am crescut, asemenea majorității copiilor din vremea aceea, cu cheia la gât și bucurându-mă de libertatea de a cutreiera întreg orașul. Am fost, de-a lungul vieții mele, martorul transformărilor prin care a trecut orașul nostru.

*În 1999 am început Facultatea de Științe Economice, însă mi-am dat seama când am terminat că este nevoie să îmi continui pregătirea pentru a-mi putea face un rost în viață, așa că am urmat și cursurile Facultății de Agronomie. Primul meu loc de muncă a fost la o fermă. Am învățat să muncesc, să am responsabilitatea de a conduce oameni și încet și firesc am urcat în funcții și în ierarhia socială.

*În 2004 am avut primul contact cu politica. Dezamăgitor, dar necesar. Am fost 4 ani șef de cabinet parlamentar și am conștientizat că fără politică nu poți face nimic în nicio comunitate. Sunt fidel principiilor liberale încă de când eram foarte tânăr și visam să schimb lumea pe urmele Brătienilor. Încă mai visez uneori, deși lumea nu m-a așteptat pe mine. S-a schimbat singură.

*Am lucrat în administrație ca director al Direcției Agricole Ialomița. Un an. A fost primul meu contact cu administrația și prima oară când am înțeles ce înseamnă să faci administrație. A fost o experiență din care am avut foarte multe de învățat.

*Din 2012 conduc societatea Sanagro, o firmă de comerț cu inputuri pentru agricultură și producție vegetală. În primii 5 ani am reușit să poziționez firma, împreună cu echipa mea, acolo unde mi-am dorit. Am reușit să accesăm fonduri europene pentru proiectele pe care mi le-am propus, în valoare de 2 milioane de euro. Duc o viață confortabilă care îmi permite să am grijă de familia mea, însă tot ceea ce am realizat a fost prin multă muncă. Nici nu cred că se poate altfel.

*Lumea s-a schimbat, dar Slobozia nu. Îmi doresc să trăim împreună într-un oraș mai bun, în care să avem cu toții posibilitatea de a ne face o viață frumoasă. De aceea vin astăzi în fața dvs. Ca să vă rog să schimbăm Slobozia împreună. Dvs la vot, iar eu timp de două mandate. Nu candidez pentru funcție. Nu vin să fac carieră. Nu vreau bani publici. Vă cer să îmi acordați încrederea dumneavoastră timp de 8 ani pentru a oferi generațiilor care urmează un viitor.

<<Schimbați un om, iar omul acela va schimba un oraș. Aceasta este promisiunea mea! Singura!>>

*Vin la Primărie pentru că am 40 de ani și am așteptat destul!

Am așteptat oameni providențiali, am așteptat partide politice cărora să le pese, am susținut politicieni care nu au confirmat, am strigat ani în șir, asemeni tuturor: „E anormal ce se întâmplă. Să se facă ceva!” Apoi, am înțeles că nu există „să se facă”. Și că ceea ce fac eu e ceea ce „se face”” Știu cum! Și pot!

*Vin la Primărie pentru că am experiență!

Politica nu înseamnă doar compromisuri, hoție, corupție, risipă de bani publici, impostură…Pentru mine politica este arta de a negocia în interesul comunității. Am învățat timp de 15 ani ce se face și, mai ales, ce nu trebuie făcut în politică! Acum este momentul să îmi folosesc maturitatea și experiența politică în slujba orașului care îmi este „acasă” de 40 de ani.

*Vin la Primărie pentru că lupta din Opoziție nu este suficientă!

Am fost consilier județean al Opoziției timp de 4 ani. Am blocat prin vot achiziția fostului sediu BCR, evitând risipirea a 7,8 milioane de lei. Am propus Consiliului Județean un proiect de gestionare a deșeurilor menajere la nivelul județului care ar fi soluționat toate problemele ialomițenilor. A fost respins. Am luptat pentru impunerea unui management competent la nivelul instituțiilor publice din județ. Nu voi renunța niciodată la acest deziderat! Dar lupta în Opoziție nu este suficientă. E nevoie de mai mult. E nevoie de noi toți, de voturile noastre și de implicarea tuturor. Democrația se păzește în fiecare zi!

*Vin la Primărie pentru că sunt un întreprinzător local!

Plătesc de peste 10 ani taxe și impozite. Ca fiecare om onest care muncește. Și tot de atâta timp văd cum sunt risipiți banii mei. Banii noștri. Cred că este de ajuns! Fie că plătești taxe și impozite din salariu sau pensie, fie că le plătești pentru că ai o firmă, efortul acesta trebuie respectat. Candidez pentru că vreau ca banii publici să fie solosiți pentru investiții reale, transparent, eficient. Nu suntem o turmă obligată să plătească pentru confortul administrației locale. Vrem să știm pentru ce muncim. Și vrem ca banii noștri să fie utilizați pentru noi toți.

*Vin la Primărie pentru Slobozia și pentru noi. Locuitorii acestui frumos oraș!

Cred că orașul nostru a fost suficient timp condus de aceeași mână de oameni care ne-a hotărât viața. Acum este momentul ca împreună să ne opunem lor și să ne luăm orașul înapoi. Slobozia este epicentrul celei mai dezvoltate zone a României și viitorul acestei zone începe cu noi. Avem nevoie de apă potabilă, infrastructură rutieră, viață socială și educație de calitate. Acestea sunt coordonatele programului meu electoral. Încă 4 ani pierduți ar însemna că nu mai avem speranțe. Am așteptat destul ca ei să demonstreze ce pot face pentru noi. Vă rog să susțineți un om care trăiește ca voi și care vrea să îmbătrânească aici. Vreau să ne întâlnim peste 10 ani, în parc, și să ne amintim că aceasta a fost ziua în care am oferit Sloboziei prima ei șansă, prima rază de soare.

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved