Dormi în pace popor român, politicienii lucrează pentru tine!

În plină criză financiară guvernul a votat creșterea substanțială a salariilor aristrocrației bugetare, ale celor care nu au avut niciodată grija zilei de mâine. Păi, a crescut prețul combustibilului și al vacanțelor exotice și săracii bugetari de lux puteau fi obligați să se cazeze în hoteluri de patru stele, nu în cele de cinci, unde erau obișnuiți să stea. În plus, au angajat în sistem câteva zeci de mii de persoane, fiindcă de la 1 iulie nu se mai poate din motive de plafonare.

Așadar, vorbim de o creștere a salariului lunar cuprinsă între 14 și 15 mii de lei. Cine sunt norocoșii? Mai mult ca sigur neamurile și pilele celor cu funcții.

Culmea cinismului este că au făcut asta după ce au aruncat o pomană financiară ridicolă amărâților condamnați la sărăcie cronică, ca să le închidă gura probabil: după 1 iulie pensionarii săraci (pensia până în 2000 lei) vor primi 700 lei. Nu, nu în fiecare lună, ci doar o singură dată. Asta da egalitate! Asta da dreptate!

În acest timp, la orizont se întrevăd creșteri substanțiale de taxe și accize deoarece foamea de bani a guvernului crește exponențial. Promisiunile electorale fără acoperire îngroapă țara în datorii, datorii pe care le vor plăti copii copiilor noștri. Credeți că le pasă guvernanților? Nicidecum. Vor sfida în continuare bunul simț, consolidându-și beneficiile politice și materiale. Zecile de ani de nesimțire i-a făcut imuni chiar și la justiția divină, transferând pedepsele într-un plan astral foarte îndepărtat, așa că, dormi în pace popor român, politicienii lucrează pentru tine!

F.M.Ciocea

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved