Doi interimari despre pregătirile pentru sezonul rece

 

Iarna nu-i ca vara

* Prefectul Tonița Manea: „Autoritățile locale comunale din Ialomița sunt mai puțin pregătite”

* Prim ministrul interimar Florin Cîțu: „Stim că vine iarna, suntem în octombrie și în fiecare an vine iarna”

În cadrul unei conferințe de presă organizată de Instituția Prefectului Județului Ialomița privind stadiul pregătirii sezonului rece, prefectul interimar Tonița Manea a declarat că deși drumurile naționale și județene sunt acoperite prin contracte de deszăpezire, la nivelul autorităților locale comunale situația nu stă la fel de bine. „Administrațiile locale comunale sunt mai puțin pregătite, însă, din experiența anilor trecuți știm că se vor mobiliza pe parcurs”, a transmis subprefectul Tonița Manea.

Verificările privind stadiul pregătirii sezonului rece a venit la solicitarea premierului interimar Florin Cîțu, care a transmis că „As vrea ca anul acesta să fie, poate, primul an în care iarna nu ne ia prin surprindere. Stim că vine iarna, suntem în octombrie și în fiecare an vine iarna. E bine să fim pregătiți, trebuie să vă verificați că aveți și contractele făcute și tot ce trebuie ca anul acesta să nu sufere nimeni”, a transmis premierul interimar Florin Cîțu la videoconferința cu prefecții pe tema pregătirii sezonului rece.

Mesajul acestuia, susține prefectul interimar de Ialomița, nu a fost auzit de către toți primarii din Ialomița, pentru că mulți dintre ei nu s-au învrednicit să-și asigure materialele antiderapante și nici să încheie contractele pentru deszăpezire.

La nivelul județului nostru, toate drumurile naționale și județene sunt acoperite prin contracte pentru deszăpezire și sunt făcute stocuri de materiale antiderapante care constau în 1147 tone de sare și 40 de tone de nisip.

În Ialomița există doar două segmente de drum critice, respectiv Miloșești-Tovărășia, unde în fiecare an se formează dopuri de gheață și de zăpadă, și tronsonul Valea Ciorii-Bucșa-Dumitrești care se înzăpezește în fiecare iarnă. „De vină nu sunt doar cei responsabili care nu iau măsuri din timp, ci și cetățenii care, în ciuda avertismentelor, ignoră mesajele autorităților și se aventurează pe drumurile acestea rămânând blocați”, a mai spus prefectul interimar.

Nicolae TACHE

PS. Nu mă pot abține și fac o simplă și nevinovată remarcă: Păi, doamnă prefect interimar, acum n-avem nicio nevoie, dar cine-l mai ascultă azi în România pe Câțu dacă nici măcar liberalii dumneavoastră nu-l bagă în seamă!? Așa că, schimbați canalul de comunicare.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved