Doar despre parașuți și parașute

 

Dan Elias

Barna, cel care s-a ocupat toată viața lui cu completarea spațiilor libere în formularele de fonduri europene, adică un fel de .. pielea dosarelor .. de la primărie, mai trage una bubuită în văzul lumii. Cică, gata cu domiciliul de pe cartea de identitate! Dar ce ai omule și cu bietul „domițil”? Ce ți-a făcut? Se spune că l-ar fi supărat Lenin; „De ce mă ăla putea și noi nu putem? De ce ăla avea și noi nu avem? Îi lăsa pe toți să voteze și ieșea numai ca el! Noi ne chinuim ca dracul! Ne mai și filmează ăștia cu sacii de voturi în spinare! Ați auzit voi că la prins cineva pe Lenin!? Ce e aia să votăm după domiciliu? De azi înainte o facem toți la un loc și ne mutăm cu parapanta!”

Apropo de parașute!

Peste 100 de milioane de viziualizări pentru un clip cu o pisică de mare la limita vieții! Ea pare că râde și idioții acestei planete râd și ei în hohote! Cei care nu au râs le-au spus primilor, idioților, că bietul animal se sufoca și din acest motiv apar astfel de grimase. Idioții nu sunt proști. Expresia „râzi ca prostul” nu este altceva decât transpunerea în cuvinte a neputinței speciei umane de a descoperii un vaccin pentru această maladie. Chiar și armata americană a testat un portavion detonând sute de tone de explozibil în apele acestei planete. Aici este de înțeles de vreme ce și apele și planeta erau a lui mă-sa! Toate parașutele de comentatori au glorificat tăria navei licurici. Adică; ce sculă au americanii și n-au rușii! Iată cine ne păzesc nouă manelele și silicoanele! Nimeni nu a spus un cuvânt despre milioanele de viețuitoare marine ucise într-o secundă, pentru un moft de imagine.

Specie de rahat!

Începe vânătoarea la urși! Le-a ieșit golanilor șmecheria! Europa a interzis uciderea urșilor, dar băieții deștepți s-au descurcat. Au dat îngrijirea și hrănirea urșilor în responsabilitatea asociațiilor de vânători, adică .. lupului, iar .. lupul i-a lăsat să moară de foame cu pui cu tot. Știau că vor ajunge în zonele locuite după hrană. Presa vopsită cu fonduri europene a accentuat tragedia; doi porci, șapte găini, zece ouă, ciobani și primari atacați. Omorâți-i pe criminali și toată lumea va fi fericită! Stau prinții la graniță cu puștile încărcate. Era datoria voastră să-i hrăniți și să-i protejați. Aruncați cu banii de parcă i-ați câștigat la belciuge, cînd ei sunt toți din munca noastră, dar să apărați această planetă și să o înțelegeți nu mișcați un deget. Adică mișcați, dar doar pe ăla mijlociu. Sunteți neputincioși! Nici creier, nici suflet, nici gogonele! Umbre nevolnice ale celor care au făcut și apărat România!

Dar asta, nu este România mea!

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved