Dispensarul din Andrășești intră în reabilitare

 

A patra licitație a fost de … succes

În cadrul unui proiect depus pe PNDL II care a primit finanțare din partea Ministerului Dezvoltării, dispensarul din comuna Andrășești va intra, în curând, în reabilitare. Primarul Adrian Vasile susține că a întâmpinat deja probleme cu acest proiect, încă din faza de licitație pe care a organizat-o de patru ori, fără succes, deoarce lucrarea a fost subevaluată. Din acest motiv au fost nevoiți să mărească devizul, astfel încât acum există un câștigător care se va ocupa de lucrări.

Proiectul finanțat de Ministerul Dezvoltării a fost scos de patru ori la licitație, dar fiind subevaluat în SF nu s-a prezentat niciun constructor, astfel că am fost nevoiți să mărim devizul de lucrări. L-am scos la licitație din nou și a fost câștigat de firma Cinic din Slobozia, firmă care a executat lucrarea la grădiniță”, a explicat edilul localității.

Lucrările de reabilitare implică și partea de consolidare a imobilului care presupune săpături sub fundație, turnarea stâlpilor de beton, astfel încât să fie întărită structura de rezistență. În cadrul aceleiași lucrări va fi făcută și o recompartimentare a spațiului, urmând a fi amenajate mai multe cabinete medicale, printre care și unul de dermatologie.

În curând, consultații de dermatologie la Andrășești

Când vorbim de recompartimentare ne referim la amenajarea mai multor cabinete cu diferite specialități solicitate de cetățenii din localitate. Mă refer aici nu doar la cabinetul medicului de familie, ci și la amenajarea unor cabinete de oftalmologie, stomatologie și dermatologie. Poate vi se pare puțin ciudat, dar propunerea pentru acordarea de astfel de consultații a venit din partea unui medic specialist din București, care este căsătorit cu o doamnă din satul Orboiești și care dorește să vină voluntar la noi, pentru a acorda consultații de dermatologie tuturor cetățenilor care au probleme. Aceasta este o specialitate puțin căutată de localnici care se gândesc la orice altceva, mai puțin la piele. Noi vom pune la dispoziția sa un spațiu, iar domnia sa va acorda consultațiile”, a mai spus primarul Adrian Vasile.

Petronela MOROIANU


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved