Din tratatul de mârlănie

Dan Elias

Dacă mai aveți îndoieli cu privire la tupeul lui zelenski, ascultați ce le-a transmis președinților statelor europene; „Se apropie Crăciunul și copiii ucraineni cer în scrisorile lor către Moș Crăciun .. sisteme antiaeriene și arme, cât mai multe arme!” Bănuiesc că acest text face parte din vreo comedie cu umor negru și i-a rămas actorașului în memorie. Actoraș, actoraș, dar cu vile în toate colțurile lumii, valorând sute de milioane de euroi, după cum relatează presa europeană.

Fraza spusă de el face parte din tratatul de mârlănie al umanității. Eu unul mai cunosc o asfel de zicere, la fel de jegoasă și care ne spune nouă, nouă celor care vrem să mai auzim și glasul rațiunii și al bunului simț, în ce soi de lume nenorocită suntem obligați să trăim. După lansarea celor două bombe atomice asupra Japoniei, harry truman a ieșit în fața poporului american și a spus (citez din memorie); „Îi mulțumesc lui Dumnezeu că ne-a ajutat să ducem la îndeplinire această acțiune!”

Întorcându-mă la zelenski, trebuie să vă întreb dacă voi nu v-ați săturat de milogeala lui obraznică pe lângă toate statele europene! De parcă noi suntem niște proști și nu știm că eroismul lui de mare și tare „influencer” vine de la licuriciul care le bagă lanterna în ochii țărilor sclave din minunata „uie”! Asta e viața pe planetă și trebuie să ne obișnuim cu ea!

Dar!! Măi, nemernicilor, care faceți războaie de parcă ar fi un joc pe calculator! Copiii, mamele și bunicii se roagă în fiecare clipă să vă vină mintea la cap și să faceți pace! Ei știu că geografia și averile, visele voastre de mărire și ura nu fac doi bani în fața unei singure clipe de viață!

Absolut în aceiași ordine de idei, în România anului 2022, unul care-și zice moroșan, deși la fel de bine putea să-și spună „bolovan”, organizează o „gală” de lupte cu pumni și picioare pentru copii de 9-10 ani! Tembelismul merge mână în mână cu imbecilitatea și în consecință presa a salutat evenimentul și l-a promovat. Și vă mai întrebați de ce trăim într-o violență continuă? Nu vă mai întrebați. Părinții nu au zis nimic, protecția copilului tace mâlc! Totul pentru bani! Totul pentru bani!

Și biserica tace la fel de expresiv. Pe ea o interesează să facă front comun cu medicii care nu vor să efectueze avorturi. „Nu tot ce este legal este și moral” spune bor-ul. Pe cuvântul vostru, mă!? Adică, să înțeleg că plata din buget a salariilor voastre este legală, chiar dacă nu este morală, dar nu se pune! Doctorii care se fac că lucrează 2-3 ore la spitalele de stat și restul acasă la „privat”, nici asta nu se pune!? Dar ce se pune mă la voi!

Și vă mai întrebați de ce trăiesc o permanentă stare de rușine!?


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved