Dilema

Ciolacu, adică acest „știe tot” al politicii românești, are o mare dilemă. Avem prea multe concedii medicale: „Ne doare capul, concediu medical. Ne doare spatele, concediu medical. Ne curge nasul, concediu medical. Eu înțeleg când ești gravidă sau când ai o boală gravă, dar așa… O să vedem, dacă vrem să punem ordine în țară, atunci trebuie să facem ceva.”

Las deoparte că primul ministru abia dacă știe când a terminat bacalaureatul și facultatea. Până la urmă, experiența lui de viață bate orice diplomă. Și pă bune: și medicina asta ce mare scofală! Niște buline acolo, niște prafuri cu gust de lămâie! Acum, o să cheltuim bugetul țării pe nimicuri!? Avem alte probleme presante. Ați văzut ce frumos am rezolvat problema pensiilor speciale. Vă place, nu? Armament din ce să mai cumpărăm? Elicopterele lui grindeanu care zboară cu motorina lui ciucă, aia care după mintea lui nu se produce în țară. Apoi, ucraina; credeți că este ușor ca nici un bob de grâu să nu cadă din camioane? Lalelele pentru amante, că s-au înmulțit și astea ca ciupercile! Amantele, nu lalelele! Și câte și mai câte.

Vedeți!? Omul are probleme mari și serioase și noi umblăm cu prostii!

Știți care este dilema? Că cei bolnavi nu-și dau singuri concedii medicale. Adică: ori le mărim salariile medicilor, zic, dar să nu mai dea concedii. Ori, să dea concedii medicale, zic, dar nu le mai mărim salariile. Din această dilemă nu se poate ieși!

Eu vorbesc serios, nu fac bășcălie când spun că ciolacu se pricepe la sănătate. Chiar săptămâna trecută ne-a descris cu lux de amănunte sistemul lui cardiovascular: „Eu nu am o inimă obișnuită, ci una specială, de pesedeu. Acest tip de cord, nu pompează, basculează, fredonează, stimulează, fascinează și metamorfozează, deși această ultimă calitate nu știu de unde mi-a venit. Promit ca data viitoare să vă fac și desene.”

Dan Elias

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved