Diferiți, dar egali…

 

În calitate de copil, dar și de elev, am învățat deja multe lucruri despre ceea ce ne înconjoară. Despre mine, despre ceilalți și despre lumea în care trăim.

Suntem la vârsta la care experimentăm diverse lucruri: ascultăm un anumit gen de muzică, ne îmbrăcăm într-un stil personal, facem sport, navigăm online, avem proprii prieteni, propriile preocupări extrașcolare și propriile planuri.

Toate acestea sunt importante deoarece ele ne vor forma ca oameni. Oamenii care vor avea profesii, vor deveni buni cetățeni și patrioți. Suntem viitori adulți care își vor întemeia familii, vor dezvolta lumea și vor face lucruri mărețe.

Bineînțeles, pentru a reuși avem nevoie de sprijinul adulților, fie părinți, bunici sau profesori.

De multe ori, suntem subestimați deoarece suntem generația care are parte de cele mai bune resurse și condiții, însă există puțini oameni care înțeleg cât de mult ne străduim pentru a avea performanțele cotidiene. Alții sunt complexați de reproșurile făcute la adresa lor legate de etnie, rasă, mentalitate etc. Astfel, drepturile copiilor ajung nerespectate.

Copiii trebuie sa fie protejați împotriva oricărei forme de discriminare. Orice copil are dreptul la opinie liberă, la o gândire liberă și trebuie să fie respectat indiferent de naționalitate, religie, aspect fizic, performanțe școlare etc.

Drepturile copilului sunt esențiale pentru a trăi într-o lume mai bună și pentru a evolua în societate. Deci, respectându-i și protejându-i pe copii, beneficiem de diverse lucruri bune, chiar dacă deseori doar la nivel moral.

Inocența și gândirea copiilor sunt exact motivele pentru care aceștia ajung la crearea unui mediu înconjurător liniștit.

În concluzie, toți suntem unici și speciali în felul nostru, diferiți, dar egali…

De aceea, în calitate de copii dorim să-i bucurăm pe adulți și să schimbăm lumea, cu ajutorul imaginației, a creativității, a sufletului curat și nu în ultimul rand al iubirii față de ceilalți!

Makhoul Miryam

Liceului Tehnologic Fierbinţi-Târg

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved