Diavolul pe care-l cunoști

Ce-i împinge pe unii oameni să comită teribile acte de violență? Pe baza celor treizeci de ani de experiență în psihoterapia persoanelor aflate în penitenciar și în spitale pentru măsuri de siguranță care au comis crime grave, Gwen Adshead oferă o perspectivă nouă și surprinzătoare asupra violenței și minții criminalilor. Împreună cu Eileen Horn, ea realizează o serie portrete vii ale pacienților cu care a lucrat. Îl întâlnim pe Tony, un criminal în serie care și-a decapitat prima victimă; pe Gabriel, care a înjunghiat un străin într-o cafenea londoneză, pe Zahra care și-a dat foc ei și celor din jur, pe Ian care i-a abuzat pe cei doi fii ai săi. Putem vedea cum, în terapie, acești oameni pe care i-au putea eticheta drept „diavoli”, sunt capabili să-și asume responsabilitatea pentru istoriile lor de viață și să se cunoască mai bine, dezvâluindu-și întreaga lor complexitate umană.


Gwen Adshead este psihiatru și psihoterapeut și profesor la Yale University și Gresham College. A lucrat treizeci de ani la Boadmoor, cel mai mare spital pentru măsuri de siguranță din Marea Britanie. A publicat numeroase articole și cărți despre psihoterapia în cadrul judiciar, etică și raționament moral și teoria atașamentului.


Eileen Horne este scriitoare specializtă în dramaturgie, după o lungă carieră ca producător de televiziune. A scris piese de teatru și adaptări literare, pe lângă lucrări de istorie și diferite traduceri.

Volumul Diavolul pe care-l cunoști a apărut la Editura Trei, colecția PPT (Psihologia pentru Toți).

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved