Deputatul Tinel Gheorghe, ex-președintele PNL Ialomița: „Felicit învingătorii, felicit PSD pentru scorul obținut”

 

Deși a câștigat Primăria Municipiului Slobozia, PNL Ialomița a pierdut alegerile la nivel de județ. Luminița Barcari, candidatul liberal la președinția Consiliului Județean Ialomița a obținut 30,19%, iar la Consiliul Județean, PNL s-a aflat în obțiunea de vot a 26,32% dintre electori. Cu aceste procente, liberalii și-au menținut cei 10 consilieri județeni, însă cele aproximativ 5000 de voturi mai puține față de alegerile anterioare au dus la demisia președintelui Gheorghe Tinel.

Tinel spune că a adus partidul de la 5 la sută la peste 27 la sută!

Gheorghe Tinel susține că deși mulți ani PNL Ialomița a fost considerat „balamaua” PSD, venirea sa în fruntea formațiunii politice a dus la o creștere din punct de vedere politic de la 5 la sută la peste 26 la sută la alegerile din 27 septembrie. Cu toate acestea, pentru președintele PNL, Ludovic Orban, munca depusă în teritoriu de toți membrii de partid, coodonați îndeaproape de liderul județean, nu a contat, astfel că i s-a cerut demisia de onoare, pe care acesta și-a prezentat-o la scurt timp de la decizia luată în Biroul Executiv Național.

Decizia luată la nivel național ne-am asumat-o, însă rezultatele nu pot fi umbrite de această mare victorie PNL la Slobozia. Este un prim pas pentru ceea ce urmează de a schimba într-un fel tot ceea ce se întâmplă în Ialomița. Este responsabilitatea lui Dragoș să producă acea schimbare în perioada următoare și în jurul lui să se creioneze o structură puternică, care să împingă județul spre altă culoare!”, a declarat deputatul Gheorghe Tinel, în cadrul unei conferințe de presă.

În urmă cu aproape 5 ani când a fost mandatat să „pună pe picioare” o organizație aproape inexistentă, Gheorghe Tinel a preluat 8 consilieri județeni, 3 PDL și 5 PNL, 192 de consilieri locali și 37 de organizații locale. Mai mult decât atât, PNL nu avea sediu, nu avea nimic, iar Gheorghe Tinel a adus doi oameni lângă el, pe Dragoș Soare și pe Gigi Manea, împreună cu care a construit ceea ce există în momentul de față în PNL Ialomița.

Acum avem 10 consilieri județeni în două cicluri electorale, 255 de consilieri municipali și orășenești și 66 de organizații locale. Se putea mai mult? Da. Poate dacă nu am fi pierdut cele șapte primării, cu primari PNL; unele neanticipate, gen Mihail Kogălniceanu, Perieți, Roșiori, poate că altele ar fi fost rezultatele acum. De ce am pierdut în aceste localități, mi-e greu să spun. Care a fost motivul pentru care s-a pierdut la Kogălniceanu, de ce s-a pierdut la Perieți după un mandat bun, aș spune chiar foarte bun, de ce s-a pierdut la Roșiori după un mandat bun al lui Cristea? S-au pierdut și primării unde anticipam că va fi o luptă foarte grea, Miloșești, Gheorghe Doja, Ion Roată, Dridu. Știam că ne așteaptă o luptă foarte dură acolo, dar am sperat până în ultimul moment că vom reuși să întoarcem rezultatul. Am și câștigat de la PSD, primăriile Balaciu, Borănești și Alexeni. De exemplu, Alexeniul a fost o mare surpriză, după șase mandate ale primarului, sau la Borănești, unde nimeni nu ne mai dădea nicio șansă când am depus candidatura lui Grecea Ionuț (…) S-au pierdut voturi multe la Consiliul Județean. Noi am pierdut în medie 5.000 de voturi față de scrutinul din 2016, poate și din cauza prezenței scăzute la vot față de 2016, când prezența la vot a fost undeva la 54 la sută (…) Felicit învingătorii, felicit PSD pentru scorul obținut. Nu mai este nici PSD ce era în 2016, totuși rămâne partidul majoritar în Ialomița (…) Organizația PNL merge mai departe. Nu stă într-un singur om. Am spus-o întotdeauna. Nu a stat și nu va sta într-un singur om. Am încredere totală în Dragoș. Am fost unul care am generat această victorie. Când am venit în toamna lui 2015 nu aveam sediu, nu aveam nimic, și am adus doi oameni lângă mine. Pe el și pe Gigi Manea și împreună am construit ceea ce s-a construit în Ialomița. Mai sunt bătălii politice de dus. Urmează alegerile parlamentare, vedem ce se întâmplă, după care urmează un nou ciclu electoral”, a declarat fostul lider al PNL Ialomița.

Dragoș Soare, președinte interimar al PNL Ialomița

Demisia președintelui liberalilor ialomițeni Gheorghe Tinel a luat prin surprindere activul de partid imediat după încheierea alegerilor din 27 septembrie. Rezultatul, nesatisfăcător în viziunea președintelui Ludivic Orban, a dus la demisia de onoare a președintelui Gheorghe Tinel și numirea unui lider interimar, în persoana lui Dragoș Soare, proaspăt ales primar al municipiului reședință de județ. Acesta va conduce interimar filiala județeană până la organizarea de noi alegeri în interiorul partidului.

(…) Sper ca Dragoș Soare să construiască mai bine și să nu repete greșelile pe care le-am făcut eu, pentru că am făcut și greșeli, recunosc! Ștafeta o voi preda din mers. Oricum trebuia predată, mai devreme sau mai târziu. În politică trebuie să fii pregătit pentru orice. Dragoș Soare preia interimatul la șefia PNL Ialomița, pentru că în momentele acestea, cel care se bucură de cea mai mare încredere preia frâiele organizației. Eu mi-am asumat acest rezultat și pun punct”, a conchis ex-președintele Gheorghe Tinel.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved