Deputatul Ștefan Mușoiu, reacție dură la adresa ministrului Fondurilor Europene:

Demisia înseamnă onoare, demiterea, o umilință care se impune!”

Deputatul Ștefan Mușoiu, președintele Comisiei pentru afaceri europene, a citit luni, în plenul Camerei Deputaților, moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

Prin lecturarea în plenul Camerei Deputaților a moțiunii simple, în calitate de președinte al Comisiei pentru afaceri europene, i-am arătat, astăzi, la modul cel mai galant, ieșirea din Guvernul Cîțu celui care s-a dovedit cel mai incompetent ministru-Cristian Ghinea! (…) Ce blestem pe această țară ca tocmai cel care a îngropat fondurile europene în 2016 să aibă în pix miliardele de euro promise de Iohannis, pe care să le facă praf!”, a declarat acesta.

Ștefan Mușoiu a mai spus că fiecare zi cu Ghinea la butoane înseamnă pierderi imense din fondurile europene și scufundarea în abisul austerității, deputatul fiind de părere că „ ministrul dezastru pentru România nu știe ce e aia onoare, pentru că altfel ar fi demisionat după confirmarea europeană că ne distruge tuturor viitorul!” Mai mult decât atât, parlamentarul de Ialomița consideră că modul în care Programul Național de Redresare și Reziliență a fost întocmit este o rușine pentru România, o dovadă clară de diletantism politic fără cusur, o pagină neagră a istoriei naționale!

Ștefan Mușoiu a mai spus că vor fi și mai multe capitole pentru anii viitori de sărăcire accelerată și incompetență crasă, „prefigurate de niște politruci cu pretenții de mari oameni de stat” și că, din cauza lor, românii se aleg cu creșterea vârstei de pensionare, cu înghețarea salariilor, a pensiilor, a alocațiilor.

Absorbția curentă este la pământ, Planul Național de Redresare și Reziliență este un dezastru, iar programele din Cadrul Financiar 2021-2027 nu există nici pe hârtie. În fiecare zi, România pierde bani mulți din cauza incompetenței ministrului Ghinea. România are nevoie de dezvoltare prin investiții reale, nu de proiecte cu dedicație pentru grupurile clientelare ale guvernării! România are nevoie de un șef competent al investițiilor și proiectelor europene care să remedieze rapid PNRR-ul și imaginea țării în lume! Pe scurt, ne alegem cu o nouă etapă de austeritate deși numai de așa ceva nu aveam nevoie! Avem nevoie de bunăstarea pe care guvernările PSD au generat-o de fiecare dată, avem nevoie să ieșim de sub austeritatea impusă de dreapta! #PSD luptă pentru tine! (…) Ministrul Ghinea a demonstrat, din păcate, că își poate depăși chiar și contraperfomanța din 2016: a ajuns astăzi de la ZERO la abis absolut!”, a conchis Mușoiu.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved