Deputatul Luminița Barcari susține moțiunea lui Ludovic Orban „PNL-Forța Dreptei”

Deputatul liberal de Ialomița, Luminița Barcari, susține moțiunea „PNL-Forța Dreptei” cu care Ludovic Orban candidează la președinția PNL, considerată a fi o pledoarie pentru democrația liberală. Aceasta este de părere că alegerea președintelui Partidului Național Liberal, care va avea loc la Congresul din 25 septembrie, este o alegere de valori, principii, doctrine și nu doar stabilirea în drepturi a unui președinte de partid.

Este o moțiune completă, coerentă, bazată pe principiile și valorile liberale agreate de noi de-a lungul timpului. Este o moțiune care poate deveni chiar programul Partidului Național Liberal. Eu îl susțin pe omul Ludovic Orban pentru că îl consider un liberal autentic, pentru că timp de 30 de ani a muncit în PNL, iar rezultatele au fost vizibile (…) Îl susțin și pentru că ne ascultă, se consultă cu noi, pentru că este liderul PNL, liderul pe care eu îl recunosc că inspiră, motivează și conduce echipele pe care și le formează”, a declarat parlamentarul Luminița Barcari.

În contextul prezentării acestei moțiuni în cadrul câtorva organizații liberale din țară, deputatul liberal a subliniat faptul că perioada care va urma va fi extrem de dificilă, pentru că, după aceste alegeri, Partidul Național Liberal va trebui reunificat: Va trebui să trecem peste toate cuvintele urâte și toate atacurile, pentru că avem nevoie, în primul rând, de unitate și coeziune, pentru a avea garanția guvernării și, cel mai important, a unei guvernări bune”, a declarat Luminița Barcari.

Ludovic Orban: Vom ajunge la momentul judecății în 2024

În contextul prezentării moțiunii „PNL-Forța Dreptei”, Ludovic Orban a declarat: „Noi suntem pro-europeni categoric, dar eu sunt pentru Europa naţiunilor şi pentru o Europă ca un concept al diferenţelor, al specificităţilor. Bogăţia provine tocmai din diversitate, care este asigurată de menţinerea tradiţiilor, obiceiurilor, specificităţilor fiecărei naţiuni sau fiecărei comunităţi locale care stă la baza României. Apărarea interesului naţional, apărarea intereselor fundamentale, care au fost vocaţia Partidului Național Liberal, nu sunt vorbe goale. Ca președinte al Partidului Național Liberal, am reușit niște lucruri la care puțini s-ar fi gândit, victorii pe plan european. Avem vicepreședinte PPE, probabil cel mai influent europarlamentar român de la Bruxelles, în persoana lui Siegfried Mureșan, care a fost și raportor la bugetul Uniunii Europene, reușind să influențeze decizia privind PNRR-ul mai degrabă în favoarea noastră. De asemenea, Laura Codruța Kovesi a ajuns procuror șef al Parchetului European doar datorită lobby-ului făcut de Partidul Național Liberal, iar România, în timpul mandatului meu de premier, a reușit să obțină prima Agenție europeană care își va desfășura activitatea pe teritoriul României, și aici este vorba de Centrul Cyber. De comisarul european nu mai vorbim, portofoliul de Transporturi fiind extrem de important.

Vom ajunge la momentul judecății în 2024.

Cu ocazia prezentării moțiunii „PNL – Forța Dreptei”, am menționat că performanța guvernamentală depinde de foarte mulți factori, dar în primul rând depinde de persoana premierului, pentru că omul sfințește locul, iar un guvern trebuie condus continuu, de dimineață până dimineață.

Avem o responsabilitate imensă în privința guvernării, iar în funcție de calitatea actului de guvernare națională, județeană, a guvernării locale unde avem primari, vom primi sau nu aprecierea oamenilor la următoarele alegeri.

Guvernarea se bazează pe o majoritate parlamentară, pe care am construit-o. Dar asigurarea coeziunii acestei majorități parlamentare în actul de guvernare reclamă extrem de multă experiență, foarte multe calități, foarte multă știință în materie de negocieri. Din acest motiv, pentru a rămâne la guvernare, trebuie să menținem coeziunea acestei coaliții și evident să consolidăm majoritatea parlamentară pentru a avea viteză în promovarea proiectelor PNL.”

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved