De Ziua Dunării, Prea Sfinția Sa Vincențiu a binecuvântat Pontonul „Regina Maria” de la Stelnica

Luni, 1 iulie 2024, pe malul stâng al Ialomiței, ca în fiecare an, Consiliul Județean a organizat evenimentul care deja a intrat în tradiție, “Zilele Dunării”. Iată, anul acesta am avut parte de un moment care poate să însemne o revigorare a turismului în Ialomița, pornind de la proiectul inițiat de Costel Brateș, primarul comunei Stelnica, susținut îndeaproape de Consiliul județean și președintele său, Marian Pavel: sfințirea pontonului „Regina Maria” din Stelnica de către Preasfinția Sa Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Au fost de față oficialitățile județene, președintele CJ Ialomița Marian Pavel, vicepreședinții Consiliului Județean, domnii Cătălin Grigore și Alexandru Dinu, prefectul Marin Constantin, deputata de Ialomița Raluca Dumitrescu, noul europarlamentar de Ialomița Ștefan Mușoiu, reprezentanți ai administrațiilor locale din Fetești, Giurgeni, Fierbinți, Moldoveni, Buești, Mărculești, Făcăeni, Vlădeni, Bordușani și multe alte comune ialomițene, salariați din cadrul Consiliului Județean, șefii instituțiilor subordonate Consiliului Județean și locuitori ai comunei Stelnica și ai localităților învecinate.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Am spicuit, pentru început, câteva pasaje din predica de suflet a Preasinției Sale Vicențiu la finalul slujbei religioase: „Domnule primar Costel Brateș, am venit aici la dumneavoastră de mulți ani. Cu mare bucurie, am văzut că vă țineți de cuvânt. Domnule președinte Marian Pavel, este o obișnuință în social democrație să se onoreze cuvântul dat. Este o lucrare binecuvântată… Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă dea mult spor, mai ales că domnia voatsră vă veți continua încă patru ani această Cruce pe care o aveți, și sunt încă multe lucruri bune de făcut aici în Stelnica și în tot județul Ialomița”.

Scurt și la obiect, cum ne-a obișnuit deja, președintele Marian Pavel a declarat: „Acesta este doar începutul. Vom continua să promovăm pe scară largă proiecte care să pună în valoare acest nebănuit potențial turistic al județului Ialomița”.

Costel Brateș, primarul comunei Stelnica: Este un lucru extraordinar, care s-a împlinit cu sprijinul președintelui Marian Pavel și al echipei sale de la Consiliul Județean, dar și colegilor mei din Primăria Stelnica. Contribuția Consiliului Județean pentru acest proiect a fost de 17 miliarde lei vechi, administrația locală venind cu o contribuție de două miliarde lei vechi. Acum așteptăm motonave cu pasageri care să acosteze aici și să le oferim un itinerar care să arate că județul nostru are un potențial turistic inestimabil, care este în plină dezvoltare: cele două brațe ale Dunării și bălțile dintre ele, Popina Bordușani, Orașul de Floci de la Giurgeni,Conacul Bolomey De la Cosâmbești, Mănăstirea Sf. Voievozi și Muzeul Agriculturii din Slobozia, Conacul Hagianoff de la Manasia și multe altele care așteaptă să fie puse în valooare.

SONY DSC

SONY DSC

După momentele festive de început, cei prezenți au avut parte de multe surprize, oferite la o masă copioasă cu produse din pește de către Cătălin Stănciulescu, patronul firmei Expres Food Delivery din Slobozia, plimbări pe malul Brațului Borcea și, mai ales, pentru cei mai curajoși, plimbări pe apele Dunării cu ambarcațiuni (șalupe) puse la dispoziție cu generozitate de proprietarii privați Claudiu Parfinescu, Marius Loghin și Marian Voicu, Victor Barcaru, Alexandru Brateș Florian, Daniel Petcu, Silviu Iamandi, Costache Petrică, Viorel Olboșanu și Liviu Dobrin. Le mulțumim pentru clipele de vis petrecute pe apele Dunării!

Nicolae TAC

SONY DSC

HE

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved