De duminică până marți, tenis european la Slobozia

Eveniment sportiv de anvergură europeană găzduit de Slobozia în perioada 26 – 28 iunie: Campionatul European de Tenis 14&Under – Tennis Europe. Turneul de la Slobozia este prima fază a competiției, organizată pe patru zone, România aflându-se în zona D de calificare, alături de alte șapte țări, respectiv Marea Britanie, Suedia, Portugalia, Slovenia, Bosnia&Herțegovina, Grecia și Ucraina. La turneul final, care are loc în Italia, vor participa echipele clasate pe primele două locuri în fiecare grupă. Din echipa României fac parte Alexia Ioana Tatu (foto), Giulia Safina Popa, Maia Ilinca Burcescu, căpitan de echipă fiind Popa Lucian.

Sedința tehnică a căpitanilor de echipă are loc sâmbătă, 25 iunie, pentru ca duminică 26 iunie la ora 09.30 să aibă loc deschiderea oficială a cpompetiției. Toate meciurile competiționale au loc pe baza sportivă Tenis Con Slobozia. Ceremonia de premiere a echipelor calificate pentru turneul final va avea loc în după amiaza zilei de marți 28 iunie.

Turneul, aflat la a cincia ediție, este organizat de Clubul Sportiv Satori Slobozia împreună cu Federația Română de tenis. Organizarea competiției nu costă puțin, doar vreo… douăzeci de mii de euro. Nota bene, pentru ultimele două ediții o contribuție majoră în menținerea acestui turneu la Slobozia l-a avut Consiliul Județean Ialomița, acolo unde clubul Sportiv Satori a accesat un proiect din Programul “Promovarea sportului de performanță”. Practic, cheltuielile pentru organizarea ediției din acest an vor fi suportate în părți egale de Clubul Sportiv Satori, Consiliul Județean Ialomița și Clubul Sportiv Municipal Slobozia. Lor li se adaugă patru sponsori generoși, care nu se află pentru prima dată în astfel de acțiuni de susținere a sportului ialomițean: Premier Com SRL, Agro Oil Service SRL, Ampa Agri, Tenis Con SRL.

SONY DSC

Joi, în sala Europa din Slobozia a fost organizată o conferință de presă la care au participat Cristian Ursu și Adrian Chițu, reprezentanții clubului Satori Slobozia, Marian Pavel, președintele CJ Ialomița și Ilie Lemnaru, președintele CCSM Slobozia.

Este un eveniment eveniment finanțat în mare măsură de Consiliul Județean Ialomița. Nu vrem ca aceste sume pe care Consiliul Județean le alocă spre o anumită activitate să nu se regăsească în performanță sau măcar în activitatea sportivă. Din când în când, ne aducem aminte de ceea ce înseamnă activitate sportivă doar când, mai nou, un tânăr de 17 ani ne-a făcut mândri în toată lumea. Numai că, în momentul în care există oameni cu inițiativă, oameni care își doresc să facă ceva în zona de activitate în care ei au activat, este normal să își găsească și sursa de finanțare. Iar când acordăm aceste finanțări trebuie să arătăm oamenilor ce se întâmplă cu acești bani. Sportul este o prioritate pentru noi, echipa Consiliului Județean Ialomița, mai ales sportul de performanță. Voi sprijini de fiecare dată inițiative de genul acesta, iar în planul nostru de investiții se regăsește și infrastructura de sport a județului nostru.”, a declarat președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel.

La rândul său, Cristian Ursu, președintele CS Satori Slobozia a declarat: „Mulțumim Tennis Europe pentru că ne-a acordat această încredere, văzând an de an ceea ce facem noi. Iar anul trecut feedback-ul pe care l-a avut faza de calificare de la campionatul european 12 ani a fost considerat mult mai bun decât finala din Franța. Anul trecut am organizat pentru junioare 12 ani, iar anul acesta am organizat pentru 14 ani, pentru că Eva Munteanu, sportiva la CSM Slobozia, era în lotul național. Din păcate, nu a prins lotul și ne pare rău pentru acest lucru. Avem aici o parte din voluntari, o campioană națională, iar dacă anul viitor va fi în lot vom organiza Tennis Europe 12 ani aici la noi la Slobozia.

SONY DSC

Nu este o presiune, este doar o proiecție pentru viitor. Totodată, țin să mulțumesc tuturor partenerilor, sponsorilor și președintelui CSM Unirea Slobozia, Ilie Lemnaru, pentru faptul că facem o echipă bună și aducem această competiție de succes în Slobozia”,


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved