De ce trage Dan Noel sforile să se întoarcă director la DSP Ialomița (1)

* Da, Dan Noel, pensionar de lux, trage sforile să se întoarcă director la Direcția de Sănătate Publică Ialomița. Care sunt motivele care îl mână la luptă?

În primul rând, pentru că nu mai are o… vacă de muls!

În al doilea rând, pentru că nu vrea să se afle matrapazlâcurile făcute cât a fost șeful uneia din cele mai importamte instituții din județ. Matrapazlâcuri despre care informațiile (probate) au început să curgă și vor mai curge mult de acum încolo. Le luăm pe rând, că sunt multe, dar nu mărunte! În serial, pe măsura faptelor sale.

Pe statul de plată, sporuri pentru Dan Noel mai mari la brut decât pe salariul de încadrare. De exemplu, în august 2020 salariul de încadrare 7.871 plus 15 la sută indemnizație pentru muncă complexă, iar sporuri de 13.213, în care intră, printre altele, și o indemnizație pentru hrană de vreo trei milioane și jumătate de lei! Total brut: 22.612 lei. I se scade contribuția la sănătate cât un salariu minim pe economie și mai ales CAS-ul, unde se ducea o sumă considerabilă, cât două salarii minime pe economie. Păi, altfel cum putea să ridice de acum pensionarul Dan Noel o pensie atât de babană.

Sigur, vă veți întreba pentru ce aceste sporuri unui funcționar public și veți fi tentat să spuneți că în plină pandemie responsabilitățile și volumul de muncă al celor din direcțiile de sănătate publică au fost peste măsură de mari, cam cum au fost ale celor din linia întâi a luptei împotriva coronavirusului. Haideți să fim serioși și să observăm că în afară de a învârti niște hârtii prin birouri și de a băga izolații sau pacienții în ceață pentru că ei erau primii printre cei care n-aveau habar de anumite hotărâri de guvern sau ordine ale ministerului sănătății, nu s-au dat de ceasul morții pentru a-și justifica în vreun fel aceste sporuri exorbitante.

Am înțeles că de vreo două săptămâni fostul director executiv și directorul economic ai DSP-ului fac potecă pe la poliția județeană, unde sunt verificați pentru nereguli în activitatea instituției în ultimii trei ani de zile. Așteptăm și noi, cu nerăbdare, concluziile acestor verificări.

Până atunci, vă anunțăm că în episodul doi vom vorbi despre concurența neloială (posibil și nelegală) a firmei de îngrijiri medicale la domiciliu păstorită de Noel&Family, în episodul trei despre curata și neprihănita Denisa (zbirul DSP-ului), iar în episodul patru despre cum îngropa Noel morții din Slobozia cu pompele funebre din Urziceni!

Nicolae TACHE

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved