Datul la pedale

Dan Elias

Tupeu maxim! O duhoare scârboasă, de baltă stătută! Cum să evacuezi un spital la miezul nopții și încă unul de ortopedie!? Spitalul fanion al ortopediei românești! Ați fost vreodată să vedeți cine sunt pacienții acestui spital? Voi credeți că totul vă aparține? Că puteți dispune de sănătatea bunicilor noștri după bunul vostru plac?

Voi n-ați ridicat de la zero nici-un spital. Nici măcar unul. Nici măcar nu le-ați zugrăvit, vorba unei butate postrevoluționare. Toate sunt din munca acelor oameni pe care i-ați dat afară fără pic de rușine! Nu aveți minte, nu gândiți și mai ales nu aveți suflet! Cei trimiși acasă în portbagajele mașinilor sunt România. Voi? Niște agramați; impostori până în măduva oaselor!

Am ajuns să-mi fie rușine că respir același aer cu voi! Cum să iasă barna, voiculescu, moldovan sau arafat în fața noastră și să ne râdă în nas că nu avem ce să le facem! Că ei au o înțelegere. Că ei stau pe scaunele alea cât „vrea mușchii lor”! Că .. „supapa, unde-i supapa!” Ați luat-o razna? Cum ne cereți voi teste și declarații, tot așa vă solicit să vă faceți publice analizele medicale! Urgent!

Cei din pnl au datoria să facă ceva cu sistemul ăsta medical. Pot înțelege trocurile politice și interesele electorale, dar deja am ajuns în domeniul bunului simț. Cei amintiți mai sus sunt de-o aroganță incredibilă, distrugătoare pentru încrederea generală în politic. Mai lipsește cioloș să ne spună cum e cu capitalismul internațional și ne luăm câmpii! Cât să-i mai lași să se joace la butoanele unei țări al cărui sistem imunitar este și așa la pământ!

Nu știu de unde au venit, dar știu sigur unde vor ajunge. Numai că acest fapt nu ne încălzește. Răul pe care îl fac acum este greu de măsurat.

Sistemul medical se decredibilizează din cauza lor. Îmi vine în minte cuconița aceea, secretar de stat din ministerul sănătății, care spune cu nonșalanță că nu l-a informat pe premier cu privire la un ordin publicat în monitorul oficial și mă prinde râsul! Cîțu să fie mulțumit că nu i-a dat și două palme! Sau, răspunsul unui important medic, întrebat fiind unde erau medicii de gardă când mureau pacienții în tir. Scos din sărite că-i întrebăm noi pe ei unde sunt și ce fac, „distinsul” medic a răspuns; „Dar ce credeți că fac medicii de gardă!? Dau la pedale!?”

Da, mă! Trebuia să dea și din pedale dacă era cazul să ajute un om. Am uitat de ce v-am trimis acolo și voi v-ați uitat rostul. Ne conduceți ca să aveți grijă de oameni! Dacă nu mai știți cum arată ei, vă pot face și desene. Nu frustrările voastre, nu tupeul, nu aroganța sunt obiectele voastre de muncă, ci grija față de oameni!

Era un banc idiot pe vremuri pe care încep să-l înțeleg abia acum. Se spunea că nu facem miere pentru că nu avem .. regină. Dar președinte avem!?

 

 


Copyright 2020 - Global Marketing - All Rights Reserved                                                                                   Politica cookie                          Politica de confidentialitate