Dacă se mai aștepta puțin, veneau vaccinurile înaintea tabeletelor

 

Mai bine mai târziu decât niciodată: în Ialomița a început distribuirea celui de-al doilea lot de tablete promise de Guvernul Orban elevilor pentru desfășurarea în bune condiții a învățământului online. Acțiunea face parte din Programul „Școala de acasă”, finanțat din fonduri guvernamentale prin Ministerul Educației și Cercetării.

Începând de miercuri, 25 noiembrie, aproximativ 3.300 de elevi urmau să intre în posesia acestora. Inspectorul general școlar Luminița Barcari a distribuit deja astfel de dispozitive în patru unități de învățământ din orașul Țăndărei și comuna Ograda. Tabelete sunt conectate la internet și au instalate toate aplicațiile necesare elevilor în procesul de învățare. Numărul de tablete a fost stabilit în baza cererilor depuse de părinți către unitatea de învățământ de care aparține elevul, acestea fiind centralizate ulterior la nivel de Inspectorat.

Copiii merită tot ce este mai bun și chiar dacă în această perioadă de pandemie suntem obligați să învățăm în sistem online, și nu este simplu deloc nici pentru cadrele didactice, nici pentru părinți și nici pentru elevi, pentru că trebuie îndrumați de către părinți, trebuie să continuăm învățarea și să nu se piardă un an din viața copiilor. Școala Gimnazială „Ionel Perlea” Ograda a beneficiat de 130 de tablete. După ce vom finaliza distribuirea acestui lot de tablete, Inspectoratul Școlar Ialomița va face o reactualizare a bazei de date în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIR) și vom vedea câte tablete mai sunt necesare”, a declarat Luminița Barcari.

O altă măsură pe care Inspectoratul Școlar Județean Ialomița a demarat-o în această perioadă vizează atragerea de fonduri nerambursabile în vederea asigurării accesului tuturor elevilor la procesul de învățare în mediul online. În acest sens, asociat în parteneriat cu unitățile de învățământ preuniversitar din județ, Inspectoratul școlar Județean Ialomița urmează a depune documentația necesară accesării fondurilor alocate României în perioada de programare 2014-2020 prin Programul operațional Competitivitate 2014-2020, axa prioritară 2 – Tehnologia informației și comunicațiilor – TIC, pentru o economie digitală competitivă, acțiunea 2.3.3 – Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-sănătate și e-cultură – secțiunea e-educație.

De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Ialomița a achiziționat 181 de dispozitive electronice necesare asigurării activităților didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar din județ, prin Programul național ”Educația în siguranță”. Acestea vor fi distribuite celor patru unități de învățământ din județ care nu au asigurate, din bugetele proprii sau de către autoritățile publice locale, aceste echipamente IT, în vederea asigurării acestora pentru desfășurarea activităților online: Școala Gimnazială Perieți (65 de dispozitive), Școala Gimnazială ”Aurel Vlaicu” Fetești (31 de dispozitive), Școala Profesională ”Areta Teodorescu” Grivița (36 de dispozitive) și Seminarul Teologic Ortodox ”Sf. Ioan Gură de Aur” Slobozia (49 de dispozitive).

Așadar, pentru copiii care nu au încă un dispozitiv propriu, părintele trebuie să facă o cerere la școală pentru a fi „prins” în proiectul pe care unitatea îl va derula. Trebuie menționat faptul că nu pot fi achiziționate mai multe tablete din proiecte diferite, însă, indiferent de numărul de copii din familie, se va asigura un dispozitiv propriu.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved