Dacă Ciolacu vrea, devenim imuni chiar și la cazaciocul rusesc

Ne uităm cu uimire la ce se întâmplă în China și cât de curând, probabil, că vom trece să luăm măsuri pentru a combate ceea ce se preconizează a veni: valul 6 al pandemiei. Deja, noul virus care circulă a și primit denumirea de „Omicron 4”.

După cum se știe, am achiziționat prea multe doze de vaccin împotriva Covid-19, cumpărând peste 100 de milioane de doze pentru 15 milioane de români care ar fi putut să se vaccineze. Asta înseamnă că trebuie să facem câte 4 vaccinuri la fiecare mână. Acum câteva zile au expirat vreo două milioane de doze, le-am aruncat, adică le-am distrus, plătind neutralizarea lor. Dar, culmea este că am mai făc ut un contract pentru 40 de milioane de doze pentru anii 2022 și 2023. Am plătit 730 de milioane de euro și după ce le vom distruge și pe astea vom lua altele pentru viitorii ani.

Ce vreți? Să moară fabricile producătoare de foame? De ce nu se explică românilor sau procurorilor cum a fost posibil să mai comandăm încă 40 de milioane de doze când nimeni nu se va mai vaccina! Explicația o are Marcel Ciolacu, președintele PSD, care ne spune că Oamenii politici trebuie să dea explicații. Pe urmă, dacă ai avut interese la suma de 730 de milioane de euro, mi-e greu să cred că nu au existat interese.” Asta este, sigur că da, domnule Ciolacu! Oamenii politici trebuie să dea explicații. Dumneavoastră nu sunteți om politic? Mergeți în guvern, în Camera Deputaților unde sunteți președinte și bateți-vă să punem în valoare vaccinul inventat de profesorul doctor Virgil Păunescu, coordonatorul Clinicii OncoGen din Timișoara! Lăsați explicațiile și hai să nu mai luăm vaccinuri de la alții. Nu știți că în urmă cu un an și jumătate prezenta viziunea proprie despre spray-ul nazal, ca vaccin, într-o singură doză, valabilă să asigure 17 ani imunitate de la prima inoculare? Profesorul Păunescu a solicitat un grant de la guvern pentru continuarea cercetătorilor și nu a primit decât 300 000 de euro, afirmând că de la guvern nu a avut decât piedici. Ar fi fost cel mai ieftin vaccin din lume, la prețul de sub 3 euro și se putea vinde în toată lumea. Nu, nu se putea! Cum, să nu mai cumpărăm de la alții cu 12-14 euro doza, ce facem cu comisionul la 3 euro? Un fleac! Propunerea profesorului Păunescu, care a insistat să fie prinsă în PNRR pentru un proiect de 30 milioane de euro cu care să construim o fabrică pentru producerea acestui vaccin a fost respinsă de echipa useristă din guvernul Orban. De ce nu au ieșit în stradă toți de la PSD și să lupte pentru această invenție românească? Vă spunem noi: pentru că „spray-urile nazale” vor fi arme de luptă contra COVID. Celebra publicație americană de bussines Bloomberg afirmă că „Meissa”, o companie subordonată Johnson & Johnson a terminat cercetările privind impactul virusului atenuat într-un spray nazal și creșterea imunității. Profesor ORL, Dorin Sarafoleanu arată că e normal ca un spray nazal să fie eficient pentru că infecțiile cu SARS COV -2 se înrădăcinează la nivelul căilor respiratorii. Și în plus de asta nivelul de acceptare al populației va fi mult mai mare. Nu va mai apărea nici domnul Iohannis să-și arate mușchiul când se vaccinează sau să stea cu nasul în sus când va primi spray-ul nazal, că îl are deja.

Acum ați înțeles de ce nu am ajutat ca invenția românească să intre prima pe piață? Pentru a tărăgăna și a da altora prilejul să se inspire de la noi și să ne-o ia înainte. Terminați cu vaccinurile românești, faceți rachete antibarice la Plopeni! Să vezi ce imuni devenim la cazaciocul rusesc. Oamenii politici trebuie să dea explicații, domnule Ciolacu, nu noi sau profesorul Păunescu! Deocamdată, rămâne cum am stabilit: Alții ne vor face să ținem nasul sus ca să ne vaccinăm!

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved