CYBER-GLIA ROMÂNEASCĂ

Alte aşteptări au românii de la prim-maestrul de cumetrii Ciucă şi de la guvernul său! Cum alte aşteptări au avut românii de la impertinentul preşedinte Iohannis! Nu, circ. Nu, prestidigitaţii! Cer şi eu prea mult, tocmai cînd Omicronul mai are de cosit şi balotat prin România, cînd oficialii noştri, nu Rusia, aduc războiul lîngă casă! Ştiaţi că premierul Ciucă a înşurubat un grup de oameni cu fundul pe saci de bani? Nişte privilegiaţi se vor ocupa de funcţionarea la Bucureşti a Centrului Gli-Cyber al U.E., care va gestiona fonduri de 2,5 miliarde de euro. Iniţial, filiala Gli-Cyber a fost moşită în noiembrie 2021, printr-o decizie a tiriplicului Cîţu, dar Ciucă i-a lăsat la vatră pe oamenii lui Cîţu, ca să dea el o pîine albă apropiaţilor. Doar nu era nebun să numească nişte specialişti acolo!  Iată, primul tentacul UE în România, primul organ de apucare, văzut şi ştiut, prima structură UE cu sediul în România. Restul tentaculelor UE întinse peste ţară circulă mai mult în dosare şi documente punitive şi impunitive.

Cine sînt oamenii cyber-sinecurişti ai lui Ciucă? 

Să-i cunoaştem, ca să avem în cine da cu băţul, în caz de obrăznicire penală: Mircea Abrudean, şeful Cancelariei premierului, numit în funcţia de preşedinte al grupului de lucru interinstituţional Gli-Cyber. Mircea Abrudean e „tipul” care negocia lucrări dubioase în biroul fostului preşedinte al CJ Cluj, Horea Uiorean. Florina-Alina Pădeanu – consilier de stat în Cancelaria premierului Ciucă, va fi membru în acest grup. Bogdan Cătălin Ghelbere, secretar general adjunct al Guvernului, membru, din partea Secretariatului General al Guvernului (SGG). Dragoş Condrea, membru, din partea SGG. Adrian-Daniel Găvruţa – va reprezenta Ministerul Transporturilor. Acesta a fost un oarece şef pe la Poşta Română, a tras căruţa pe la PNŢ, pe la PSD, apoi PNL l-a îmbăiat şi l-a luat de bun. Are la CV două facultăţi, un doctorat, culmea, pe sisteme IT, o licenţă la Institutul Diplomatic Român, un masterat, un curs de matematică în Canada, alte cursuri iubite de servicii şi un sac de funcţii colorate. Mai multe studii decît ani de viaţă. Şi cîţi alţi lingăi pe lîngă enumeraţii mai sus! Aici nu e de joacă! E  vorba de un marfar cu miere şi de fonduri de 2,5 miliarde de euro, care vor genera alte miliarde. Cu diferenţa că Vasile Florin Cîţu, mai hapsîn, îşi adusese zece oameni în grupul Gli-Cyber, iar Ciucă, jumătate. În mod sigur, sus-numiţii, unul mai calificat decît altul, în orice altceva, nu ştiu cu ce se mănîncă securitatea cibernetică, din moment ce au activat în diplomaţie, politică, administraţie, şi acolo, probabil, la fără frecvenţă.

Au înşurubat cinci şefi pe salarii grase şi nişte IT-işti cu salarii obişnuite, care să le facă treaba. Marea competenţă a acestor membri ai Cyber-Glia, l-aş numi eu, este completarea caietelor de raportare pentru epoleţi, pricepere în domeniu, ioc, vorba turcului! N-avem decît să ne mulţumim cu producţia de CV-uri ale căpeteniilor care „înnoată” cu doi „n” în plagiat şi falsuri. Ce ruşinos! Cum ar fi fost prezentul României fără Cîţu, Ciucă, Iohannis? Ca şi pînă acum, nu-i aşa? Guvernul, Parlamentul, partidele politice sînt pline de mori stricate, mulţi dintre ei şcoliţi peste hotare, la seral, în cine ştie ce şcoli fantomă şi pe cîte căruţe cu bani. Sînt înţesate de cadre cu C.V.- uri cît un biblioraft (recorduri de diplome, licenţe, masterate, doctorate, atestate, burse, cursuri, specializări et caetera). Avem de-a face, şi noi nu ştiam, cu omul occidental, multilateral-educat pe diplomatul cu bani, omul nou, de tip impostor, manglitor, stăpînul haosului, ca alchimie necesară.

Orice sistem (de partid, de stat sau social) e o afacere şi toată lumea ştie că în afaceri trebuie să investeşti puţin şi să cîştigi gros. Cîţi dintre oamenii sistemului se mai tem, de cine, şi de ce? Cîţi dintre ei sînt gata să îi apere pe români? Spirala istoriei continuă în războiul lor ciclic, ministerele noastre au devenit ministere de război cu propriul popor. Impostori, mafioţi, intelectuali copy-paste, găinari, manipulatori profesionişti, plini de gargară, inculţi, membri cu statut vechi ai unor clanuri mafiote, cu ogoare, tractoare, masterate, ferme, puşti, pistoale, doctorate, vile, păduri, ambarcaţiuni de lux, conturi în bănci străine, domenii de vînătoare, avari, unii nici nu ştiu cine sînt, dar cu toţii au ca ţel ciolanul. Ca să pună mîna pe el fac traseul de la un partid la altul, stau capră, din opoziţie la putere şi invers. Se fac prieteni şi cu dracu’, să treacă puntea la furat. Ce justiţie, ce securitate socială, de unde protecţia statului pentru cetăţean? Sîntem în lumea a treia, pe plantaţia altora, cobai şi mînă de lucru ieftină, sparanghelişti şi sclavi în abatoarele germane, pe plantaţiile spaniolor… E plină ţara de generali, numărul lor cred că îl întrece pe cel al veteranilor de război, mulţi dintre ei neavînd nicio relaţie cu armata. Iohannis a fabricat generali pe bandă rulantă. E plină ţara de impostori, antiromâni şi de procurori. Şi mă întorc din nou la plagiatoarea Koveşi! Dacă nu era taica Lascu, procurorul, Codruţa rămînea baschetbalistă, la cît de bine marca la coş dosare penale!

Odată cu apariţia atîtor şcoli doctorale dedicate haitei de profitori postdecembrişti, agramaţi, incompetenţi, dar cu tupeu şi mişcări de umeri, multe jigodii din politica românească şi-au tras doctorate plagiate, prin „apropiaţii” cu epoleţi ori fără epoleţi, motiv pentru care legislaţia a fost modificată, astfel încît deţinătorii titlurilor furate efectiv să beneficieze de sume de bani în plus, la salariu, la pensie. Ciucă ar trebui judecat de un tribunal militar, gradele nemeritate să-i fie retrase şi să fie obligat  la restituirea către stat a veniturilor generate în urma atribuirii nemeritate a titlului de doctor. Ciucă nu poate fi eroul nostru în Afganistan! Nu pentru România s-a dus, ci pentru interesele SUA. Ascultîndu-i discursurile, am observat că nu este capabil să scotă pe gură o simplă frază. E mai jalnic decît Iohannis, cel care îşi pune circarii să-i care  prompterul pe unde se duce. Fără prompter, Iohannis e în lumea lui de desene animate. Trăiască Cyber-Glia Românească!

Maria Diana POPESCU

ART EMIS ACADEMY

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved