Cum se face infarct

După ce l-am ascultat pe ministrul muncii Marius Budăi despre ce ne cere Uniunea Europeană să facem pentru ca plafonul de 9,4 la sută din PIB pentru plata pensiilor să fie eliminat, am simțit o durere puternică în piept și am ieșit afară să iau puțin aer.

Anul acesta, pensiile nu se vor mări, poate anul viitor, că sunt alegeri. Deodată îl văd trecând pe lângă mine, în fugă, pe Dragnea. Roșu la față, cu gura deschisă și limba scoasă de un cot, alerga rupând pământul. L-am tot strigat să stea, dar a mărit pasul și mai mult. Mi-a făcut, în schimb cu mâna, adică: fugi, fugi! Și am fugit să îl ajung. În final, l-am ajuns și mi-a răspuns că se antrenează și fuge de infarct. E o idee, mi-am zis. N-ar fi rău să fug și eu de el. Și m-am alăturat lui Dragnea. Străbătusem întreaga distanță pe Bulevardul Unirii fugind alături de biciclete pe noile piste gândite de Mocioniu și finalizate (cam fără cap) de Soare pentru a ne antrena. Am ajuns la „Select”, însă ne-am împotmolit în pavele și era gata-gata să ne ajungă un individ chel, cu ochii holbați și o privire răutăcioasă. Am iuțit pasul, l-a iuțit și el, apoi i s-au mai alăturat doi indivizi. Au în început să strige și strigătele lor amenințătoare ne-au în îngrozit. După ce am străbătut și cartierul „ 500”, am ajuns în Bazar, unde alerga o întreagă mulțime să ne prindă, având pumnii ridicați. Am ajuns în piață, eram epuizați. În această clipă, chelul a strigat: Stai că trag! Îngroziți, ne-am oprit și ne-am rezemat de o tarabă cu ceapă și roșii, pe care dacă o dărâmam costa căm cât cinci pensii de ale mele. I-am prins, a strigat chelu! Și ne-am trezit la… la poliție. Aici,după ce s-a adresat ofițerului de poliție că trebuie să ne interogheze de ce fugeam, am răspuns gâfâind că ne antrenam. Apoi am spus că individul ăsta chel a organizat o adevărată vânătoare după noi, după care el, zâmbind, a afirmat: am crezut că sunteți hoți!

După ce ne-au percheziționat, ne-au dat drumul, nu înainte de a opri niște hârtii găsite în chiloții lui Dragnea. Ajunși la o terasă, ne-am relaxat și Dragnea mi-a zis că în acele hârtii era un proiect de lege inițiat de el pentru majorarea pensiilor cu 40 la sută. El a mai încercat o dată să fugă de infarct, dar a fost prins și atunci a fost dus să se vindece de măriri de pensii la un loc cu gratii, unde a stat trei ani.

Unul dintre cei care au fugit după noi a început să fumeze, să bea, să piardă nopțile la cărți și păcănele… și a făcut infarct. Eu, încă mai fug de el. Nu mă lasă însă inflația și prețurile. Alerg pentru a nu fi ajuns din urmă. Vă dau semnalmentele mele: în vârstă, nu prea înalt, nu sunt hoț, am fost profesor 39 de ani și, ghinion, vorba ăluia cu șase case, am o pensie de 2100 lei. Am încercat să dau timp de cinci ani meditații și nu am reușit să-mi cumpăr nici măcar o garsonieră. Vă rog să nu mă opriți. Altfel, dacă nu fug, fac infarct.

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved