Cu pupa!

Dan Elias

Băutură, mâncare și lăutari; bravos, mă! Să ne trăiți așa inculți și golani cum vă prezentați! Sunteți ai noștri cu siguranță. Viitorul acestei nații! Ne mândrim cu voi și vă lăudăm cum își laudă fierarul ciocanul. Voi sunteți viitorul politicii. Nu așa cum spuneau unii că sunteți zero barat, că vă doare în cur de carte, de morală și de oameni. Ați învățat ce este mai important de la ăia bătrânii care freacă menta prin politica românească. Doar proștii învață carte. Doar naivii au caracter. Voi nu ați pierdut vremea cu cei șapte ani de acasă și iată, acum ați devenit niște „m..ie” în toată puterea și sensul cuvântului. Bravos! Domnișoara alinuța gorghiu spunea că sunteți doi-trei. Acum, mie mi-e greu să înțeleg dacă îi părea rău sau îi părea bine. Și nu vă faceți grijă; astăzi sunteți liberali, mâine pesedei și poimâine veți ajunge să dați „m..ie” la toată țara, din guverne și parlamente.

Tot madama v-a făcut „mitocani”. Nici ea nu știe dacă e bine sau e rău, dacă v-a lăudat sau v-a jignit. Nu vă lăsați influențați de oamenii de treabă, de mamele voastre, de tații care muncesc ca să aveți voi cu ce plăti lăutarii. Ați văzut voi vreun om de treabă ajuns în politică? Să mai faceți școli de vară și chiar de iarnă și de primăvară ca să nu vă pierdeți exercițiul, să nu vă dispară gustul minunat al cuvintelor; „m..ie”, „m..ie, „m..ie”.

Dar să-i lăsăm pe tinerii politicieni să-și .. sugă degetele visând la mierea din borcanul viitoarelor guvernări și să ne întoarcem la .. oile noastre. Astăzi, oile din armată. A fost o dată ca niciodată o țară. Acum abia dacă mai este. Armata ei visează avioane, submarine și drone de ultimă generație. Când se trezește, îi vine să se culce la loc! Așa se face că într-o zi s-a dat alarma pe Marea Neagră; o mină plutea liniștită în apele noastre. Generalii îl trezesc pe împăratul lor, ciucă-cel-cu-mușchii-de-măciucă și îi spun speriați; „Mărite șef, pe mare plutește o mină!” Măritul șef îi privi cu seninătate și le zâmbi condescendent; „Mă, băieți! Minele nu plutesc pe apă. Ele se scobesc în munte așa cum vă scobiți voi în nas și din ele se scoate cărbune. Uneori motorină și alte alea.” „Nu e d-aia, șefule. E cu țepi ca un arici, de-o atingi ea face plici.” „Pleacă, mă, de-aici! Na, că acum fac și rime! Și unde vrea să ajungă? La Mamaia s-a terminat sezonul.” După ce i-au făcut desene cu inamicul, măritul șef a zis; „V-am spus eu că rușii ne atacă cu mine ucraineene. Ridicați avioanele în aer, trimiteți dronele, ordonați portavioanelor din Pacific să se îndrepte către Marea Neagră…!” „Treziți-vă, șefule!” „M-am trezit, mă, dar îmi place să spun și eu asta.” O zi mai târziu, generalii s-au întors să dea raportul. „Gata, măria ta, am neutralizat-o!” „Cu ce?” „Cu pupa, șefule! Cu pupa!”

Asta este țara căreia îi plătiți voi impozite!

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved