Cu inima și cu sufletul alături de Unirea Slobozia

În urmă cu vreo douăzeci de zile Adi Mihalcea & Co le-a dat cârcotașilor, care nu sunt puțini la număr, un răspuns pe măsură: au dus Unirea Slobozia în play-off-ul celui de-al doilea eșalon al fotbalului românesc. La începutul acestei săptămâni, Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița, a ținut să semnaleze într-un mod deosebit (firesc am putea spune) această performanță, organizând în Sala Europa din Slobozia o întâlnire cu artizanii bucuriei aduse în inimile suporterilor din Slobozia și din județ cum n-am prea mai avut de pe vremea când Unirea Urziceni câștiga campionatul național de fotbal și aducea aici la noi, în Bărăgan, Chelsea Londra sau Hamburg SV.
„Fiecare comunitate, indiferent de întinderea ei, are câteva elemente care o definesc, care îi alcătuiesc identitatea. Unul dintre aceste elemente este și echipa de fotbal. Microbiștii județului nostru și ialomițenii de pretutindeni au un motiv mare de bucurie, echipa Unirea Slobozia s-a calificat în play-offul Ligii a doua de fotbal. Ca semn de mulțumire și recunoștință pentru această performanță, am felicitat oficial întreaga echipă și staff-ul de pregătire, într-o festivitate organizată la Sala Europa, a Consiliului județean. Felicitări băieți, felicitări antrenorului Adrian Mihalcea, felicitări președintelui clubului, Ilie Lemnaru!”, a transmis Marian Pavel pe faceebok.
Mă întreba deunăzi unul: Băi, Tache, dar unde a jucat Pavel ăsta fotbal vreodată? I-am răspuns și eu, mai în glumă dar și serios: Păi, cred că la Gheorghe Lazăr, acolo unde s-a născut și a copilărit! Îmi stătea pe limbă să completez: Da’ Burleanu, ăsta care a nenorocit fotbalul românesc, unde a jucat? Vreau să spun că nu trebuie să fi jucat fotbal vreodată ca să fii alături de fenomenul în sine cu inima și cu… susținerea lui acolo unde o poți face. Și Marian Pavel (ca dealtfel și Victor Moraru înaintea lui) o face. Nu numai pentru Unirea Slobozia, ci și pentru celelalte echipe din eșaloanele superioare ale fotbalului românesc, CSM Fetești și Recolta Gheorghe Doja.
Așa, ca un Post Scriptum, să spunem că duminică, 3 aprilie, de la ora 13.30, suporterii Unirii Slobozia îi pot urmări pe elevii lui Adrian Mihalcea pe viu în primul meci de play-off pe propriul teren, cu Universitatea Cluj. Sperăm ca tribunele să fie pline. Haideți, că nu e greu, în urmă cu vreo patruzeci și cinci de ani, când la Slobozia au evoluat internaționalii Tătaru II, Ștefan Petcu sau Augustin, la intrarea pe 1 Mai se rupeau în jur de vreo șapte mii de bilete, cam câți spectatori aveau loc pe tribunele din beton ale stadionului, dar alte sute de spectatori urmăreau meciurile de pe digul de la Terasa Parc (O, Tempora!) sau de pe terasele blocurilor din vecinătate. Acum, pe scaune, sunt cinci mii de locuri.
Nicolae TACHE


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved