Cosâmbești, Grindu, Dridu, Rădulești, Moldoveni și Ciocârlia, finanțare din partea Consiliului Județean Ialomița, prin ADI Ialomița, pentru proiecte locale

Cosâmbești, Grindu, Dridu, Rădulești, Moldoveni și Ciocârlia sunt cele șase unități administrativ terioriale din județul Ialomița care au semnat contracte de finanțare cu Consiliul Județean Ialomița în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală. Sisteme de supraveghere video, amenajare stadion, construire teren de sport sau modernizarea iluminatului public sunt doar câteva dintre proiectele pe care reprezentanții UAT-urilor le vor implementate în comunitățile pe care le conduc.

Gropile de gunoi din Cosâmbești și Gimbășani vor fi monitorizate prin sistem video

Valoarea totală a proiectului este de 363.769,33 lei, din care contribuția proprie UAT Cosâmbești este de 63.779 lei, finațarea din partea ADI Ialomița fiind de 300.000 lei. Durata proiectului este de șase luni, astfel că la sfârșitul lunii ianuarie 2022 proiectul poate fi finalizat.

În comuna Cosâmbești vor fi montate 60 de camere de supraveghere în punctele cheie, în scopul reducerii gradului de infracționalitate. Pe de altă parte, ne dorim monitorizarea respectării ordinii și liniștii publice, în special în zonele unităților de învățământ, precum și monitorizarea gropilor de gunoi”, a explicat Bogdan Popescu, primarul comunei Cosâmbești.

Teren de sport multifuncțional în Grindu și amenajare stadion în Dridu

Desființare locuință parter și construire teren de sport multifuncțional, comuna Grindu, județul Ialomița” este titlul proiectului prin care Primăria Grindu va accesa 300.000 lei din fonduri județene prin ADI Ialomița, contribuția proprie fiind de 134.816 lei. Durata de implementare a proiectului este de 12 luni.

Primăria Dridu a solicitat finațare județeană pentru proiectul „Amenajare stadion în comuna Dridu, județul Ialomița”. Valoarea totală a proiectului este de 385.772 lei, din care contribuție proprie 85.772,19 lei, iar contribuția ADI Ialomița 300.000. Și în cazul acestui proiect durata de implemenare este de 12 luni.

Reabilitarea școlii Răsimnicea din comuna Rădulești

Asigurarea unui cadru adecvat pentru procesul de educație al copiilor din satul Răsimnicea este un din preocupările administrației locale din comuna Rădulești.

Prezent la Slobozia pentru a semna contractul, Constantin Micu (primarul comunei Rădulești) a declarat: „La Rădulești avem un proiect în valoare de peste 500 mii lei pentru reabilitarea Școlii Generale cu clasele I-IV din satul Răsâmnicea. Avem și noi partea noastră de finanțare din bugetul local, 264.543 lei, dar fără acest sprijin de 300.000 de lei venit de la Consiliul Județean prin ADI Ialomița ni aveam garanția că puteam duce proiectul la bun sfârșit”.

Durata de implemntare a proiectului este de 15 luni.

Teren de sport sintetic în Moldoveni

Valoarea totală a proiectului este de 420.795,00 lei, din care contribuția proprie a Primăriei Moldoveni este 120.795,00 lei, iar contribuția ADI Ialomița 300.000 lei. Durata de derulare a proiectului va fi de 13 luni.

Mulțumesc domnului președinte al Consiliului Județean Ialomița și domnului director al ADI Ialomița pentru faptul că la acordarea acestor sume nu au ținut cont de culoarea politică, mai ales că vorbim despre proiecte de dezvoltare locală”, a transmis Victor Dumitru, primarul comunei Moldoveni.

Modernizare iluminat public în Ciocârlia

Valoarea totală a proiectului este de 418.025. Contribuția primăriei Ciocârlia se ridică la 118.025 lei, diferența fiind acoperită din fonduri județene prin ADI Ialomița.

Durata proiectului este de șase luni.

Noi ne dorim să modernizăm iluminatul public, atât din Ciocârlia, cât și din satul Cotorca. Prin realizarea acestei investiții intenționăm reducerea consumului de energie electrică și, implicit, a valorilor facturilor existente. Lucrări de modernizare nu au mai fost făcute de peste 20 de ani, iar mentenanța asigurării iluminatului era destul de costisitoare. Sperăm ca prin acest proiect să îmbunătățim situația, cetățenii fiind principalii beneficiari ai investiției”, a conchis Eugen Voicilă, primarul comunei Ciocârlia.

Alexandru Potor: Ne dorim să nu cheltuim bani pe studii de fezabilitate și proiecte tehnice care nu au o finalitate

Săptămâna trecută au mai fost semnate alte trei contracte de finanțare cu localitățile Sălcioara, pentru modernizarea iluminatului public, Armășești și Buești. Până la acest moment, 32 de localități au semnat contracte de finanțare cu Consiliul Județean Ialomița prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, iar lista continuă pentru toate UAT-urile care au depus proiecte. În evaluare la ADI Ialomița mai sunt încă 15 proiecte.

Sunt proiecte de dimensiune apreciabilă, nici mare, nici mică. Banii sunt bineveniți în localitățile care au astfel de proiecte locale, pentru că nu mai stai să aștepți linii de finanțare, în condițiile în care ai nevoie de finanțare pentru a reabilita sistemul de iluminat public sau să faci un teren de sport, astăzi, nu peste nu știu câte luni. Acesta este un lucru foarte bun și eficient din punctul de vedere al Consiliului Județean (…) Ne dorim să nu cheltuim bani pe studii de fezabilitate și proiecte tehnice care nu au o finalitate și atunci, domnul președinte Pavel a luat decizia ca toate proiectele care vor fi declarate eligibile să fie finanțate, chiar dacă, practic, depășesc întinderea de un an”, a explicat Alexandru Potor, administratorul public al județului Ialomița.

Petronela MOROIANU

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved