Constructorul pasajului suprateran de la Drajna are gânduri mari: vrea să finalizeze lucrările în devans cu șase luni

Este vară, este vacanță, toată lumea pare relaxată. Dacă vrei cumva să mergi la mare sau spre Capitală și te gândești să o iei pe autostradă, cum ajungi la bariera de la Drajna, inevitabil, îți amintești că acolo ar trebui construit un pasaj suprateran, proiect promis de toți politicienii, indiferent de culoarea politică, în toate campaniile electorale. Așadar, toți cei care tranzitează zona și care sunt obligați să aștepte zeci de minute ridicarea barierei se întreabă când vor demara lucrările pentru construirea mult doritului pasaj. Obiectivul ar decongestiona traficul din zona respectivă și ar reduce timpii de așteptare la barieră.

Deși niciun alt parlamentar ialomițean nu a mai amintit de acest subiect în ultima perioadă, iată că Ștefan Mușoiu, deputat PSD de Ialomița, nu a uitat de promisiunea făcută ialomițenilor de a monitoriza întreg parcursul proiectului și, în plină vacanță, s-a întâlnit cu conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru a vedea care este stadiul implementării acestuia.

Chiar dacă este perioada vacanțelor, am avut o întrunire cu conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Potrivit afirmațiilor reprezentanților acestora, până la jumătatea lunii octombrie ar trebui emisă autorizația de construire, apoi va fi emis ordinul de începere a lucrărilor. Concret, dacă nu vor apărea impedimente majore, vor debuta lucrările de execuție. Deși pare greu de crezut, tind să cred că va fi respectat acest grafic care mi-a fost prezentat de membrii CNAIR”, a transmis deputatul.

În acest moment este predat proiectul de autorizare pentru construirea pasajului și a secțiunii de drum aferentă lui, urmând avizarea acestuia de către CNAIR. Termenul de finalizare, conform semnării contractului, este 31 august 2023, însă executantul lucrărilor a anunțat Compania că intenționează să termine construcția în avans față de data fixată, respectiv până la finalul lui 2022.

Îmi pun speranța în ultimul termen avansat de finalizare a lucrărilor pentru că, astfel, în sfârșit vom scăpa de cozile de la trecerea la nivel cu calea ferată și vom elimina timpii mari de așteptare pe relația Slobozia – autostrada A2 – Călărași!”, a mai spus parlamentarul de Ialomița.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved