Consiliului Superior al Magistraturii l-a pus la colț pe Iohannis

 

Preşedintele Klaus Iohannis a participat joi la şedinţa plenului C.S.M, în cadrul căreia a fost prezentat bilanţul activităţii instituţiei pe anul în curs, ședințăîn timpul căreia judecătoarea Gabriela Baltag l-a rugat joi pe preşedintele Klaus Iohannis să nu aducă „dezbinare” în cadrul şedinţei Consiliului Superior al Magistraturii (C.S.M.), spunând că obiceiul şefului statului de a face politică în C.S.M. este evident

După ce preşedintele le-a spus membrilor C.S.M. că sistemul judiciar aşteaptă de la Consiliul Superior al Magistraturii un rol activ, o abordare constructivă şi matură, lipsită de partizanat în ceea ce priveşte temele cele mai „arzătoare” din domeniu, câţiva membri ai C.S.M. au luat cuvântul.

Unul dintre vorbitori a fost judecătoarea Gabriela Baltag, care l-a rugat pe preşedinte să nu mai facă politică la şedinţele CSM şi să nu mai dezbine instituţia. „Domnule preşedinte, nu mi-am făcut un obicei şi nu mi-aş fi dorit să iau cuvântul, dar pentru că, din păcate, obiceiul dumneavoastră de a face politică în C.S.M. este evident, aş vrea să vă adresez o rugăminte, care vine din partea mea şi nu numai a mea, ci şi din partea altor magistraţi ai acestei ţări. Vă adresez rugămintea, poate măcar la finalul mandatului nostru, nu veţi mai aduce dezbinare în această instituţie, pentru că suntem suficient de dezbinaţi. Ştiu că sunteţi creştin, vă văd de multe ori la televizor duminica. Ştiţi că la sfârşitul vieţii nu suntem întrebaţi sau nu dăm socoteală pentru cât am urât, ci pentru cât am iubit şi iertat.
Dacă tot sunteţi oaspetele nostru, musafir cum spuneţi dumneavoastră, aş vrea să nu lăsăm să treacă această zi fără să spuneţi colegilor noştri şi societăţii căreia vă adresaţi cum vă raportaţi dumneavoastră la posibilitatea de a fi din nou pe val în Justiţie serviciile de informaţii, indiferent de numele lor. Ştiu că v-am auzit în octombrie vorbind de faptul că nu veţi agrea acest lucru, însă să nu uităm, domnule preşedinte, că, în septembrie, aţi dat un vot în C.S.A.T. pe această problemă şi nu îmi explic dacă va exista o hotărâre de retractare faţă de viziunea dumneavoastră din octombrie. M-aş bucura dacă aş afla răspunsul la această problemă”
[1].

Fără a da răspunsul cuvenit corectei intervenții, șeful statului s-a ridicat și a părăsit sala. Acesta este mult trâmbițatul repect al actualului Președinte al României pentru Justiție și oamenii ei!

Redacția revistei ART-EMIS este alături de curajoasa judecătoare. Felicitări!

ART EMIS ACADEMY

Aranjament grafic – IM

———————————-

[1] Agerpress – Judecătoarea Gabriela Baltag , https://www.agerpres.ro/justitie/2020/12/03/judecatoarea-gabriela-baltag-catre-iohannis-obiceiul-dumneavoastra-de-a-face-politica-in-csm-este-evident–620398?fbclid=IwAR2EPQlqV7TSNAvsi6qUtZWmWqCYyBcukl_E_PP0Eg2QvA6rQ-iWCMEr__c – 3 decembrie 2020 și https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/judecatoarea-gabriela-baltag-catre-iohannis-obiceiul-dvs-de-a-face-politica-in-csm-este-evident.html – 3 decembrie 2020 – Video – https://euro-stiri.net/klaus-iohannis-pus-la-punct-de-judecatoarea-baltag-in-plenul-csm-obiceiul-dvs-de-a-face-politica-in-csm-este-evident/?fbclid=IwAR3fUSBTvPQDtYhbhTUSKjqFyIRoRYlmdH_oMaqUqsFGBRg9SpzrENnVk2A

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved