Consiliul Județean Ialomița sprijină sportul ialomițean: Trei milioane trei sute mii lei finanțare din partea Consiliului Județean pentru a sprijini evoluția Unirii Slobozia în Superliga Națională de fotbal

Săptămâna trecută Consiliul Județean Ialomița s-a întrunit în ședința ordinară aferentă lunii iunie. Printre cele douăzeci și nouă de proiecte de pe ordinea de zi s-a aflat și cel privind aprobarea bugetului și a grilei de salarizare pentru proiectul ,,Fotbalul unește toți ialomițenii” al Asociației Fotbal Club UNIREA 04 pentru prima parte (respectiv 1 iulie 2024 – 31 decembrie 2024) a sezonului competițional 2024-2025 din Superliga Națională, acolo unde bine se știe Unirea Slobozia a promovat anul acesta pentru prima dată în istoria fotbalului ialomițean. Valoarea totală a proiectului se ridică la 4.650.000 lei, din care suma suportată din bugetul local al județului este de 3.300.000 lei, diferența de 1.350.000 lei urmând a fi acoperită din venituri proprii și sponsorizări.

Din suma totală a proiectului, cea mai mare parte (3.300.000) va acoperi contractele individuale de muncă și contractele de activitate pentru antrenori, jucători, medici, maseuri etc.

Pentru activitatea competițională (barem arbitri, obervatori, asistență medicală, transport, masă și cazare în deplasare, închiriere stadion, cantonamente, medicamete, personal de securitate, responsabil cu securitatea stadionului, medicamente, susținătoare de efort, viza medicala periodică, control doping, recuperare medicală după accidentare etc.) este alocată suma de 600.000 lei. Alte 500.000 lei sunt prevăzute pentru închiriere locuințe jucători și antrenori, echipament sportiv, stagii de pregătire seniori și juniori etc. În fine, 250.000 de lei se duc pe taxe, vize, cotizații, legitimări, omologare teren, prestări servicii impresariat şi transfer, reprezentare juridică etc.

Alte șaizeci de mii lei pentru susținerea echipei Recolta Gh. Doja în Liga 3

Menținându-se fără prea multe emoții în eșalonul trei al fotbalului românesc, Recolta Gheorghe Doja beneficiază în continuare de sprijin financiar din partea Consiliului Județean pentru noua ediție de campionat. În ședința de săptămâna trecută a fost aprobată suma de șaizeci de mii de lei pentru Asociația Club Sportiv Recolta Gh. Doja, care să acopere cheltuielile pentru perioada 1 iulie 2024 – 31 decembrie 2024.

Cea mai mare sumă, patru sute șaizeci și cinci mii lei, este destinată onorării contractelor de activitate sportivă, contractelor individuale de muncă, pentru salarii, premii, indemnizaţii sportive şi obligaţii fiscale aferente salariilor şi contractelor de activitate sportivă.

Pentru activitatea competiţională seniori şi juniori, adică baremuri arbitrii și observatori, asistență medicală, personal auxiliar servicii medicale, ambulanță, inchiriere mijloace de transport, transport sportivi, masă în deplasare, masă şi cazare semicantonamente, închiriere stadion, închiriere terenuri sport externe, închiriere sală de forţă şi recuperare, medicamente, cheltuieli medicale, control doping etc. a fost alocată suma de 92.500 lei.

Pentru închiriere locuinţe pentru sportivi şi antrenori, contracte locaţiune, echipament

sportiv, materiale specifice activităţilor, stagii pregătire-cantonamente (seniori şi juniori) este prevăzută suma de 32500 și, în fine, pentru alte cheltuieli specifice suma de 10.000.

Să mai spunem că din acest sezon județul Ialomița are o a doua echipă în al treilea eșalon al fotbalului românesc, campioana județului CSM Fetești câștigând barajul de promovare în Liga 3 susținut cu campioana județului Călărași, Venus Independența. Din păcate, pentru turul campionatului costurile vor trebui suportate la nivel local, de Consiliul Local Fetești și eventuali sponsori. Cu siguranță, în politica construirii bugetului Consiliului Județean pentru anul viitor se are în vedere și o finanțare pentru echipa feteșteană, care să poate asigura condiții optime menținerii în Liga 3.

Peste a sută douăzeci și cinci de mii pentru fotbalul din Liga 4 și Liga 5 ale campionatului județean

Nu a fost uitat nici fotbalul județean, organizat sub egida Asociației Județene de Fotbal Ialomița, căruia i-a fost aprobat sprijin financiar pentru proiectul „Fotbalul amator, componentă vitală a fotbalului jucat în România și fundația pentru traiectoria dezvoltării unui jucător” pentru sezonul competițional 2024-2025, perioada 1 iulie 2024 – 31 decembrie 2024.

Sprijinul venit din partea Consiliului Județean se ridică la suma totală de 125.468 lei, el fiind destinat achiziției de materiale sportive și logistice pentru echipele de fotbal (345 mingii fotbal, kelen, porți de fotbal), precum și pentru promovarea proiectului (achiziție materiale publicitare – set fanioane, informare, publicitate și vizibilitate a proiectului).

Turneele „Naparis Trophy” și „Diami Trophy” vor fi și anul acesta puncte de atracție pentru iubiyotii tenisului

Prin proiect de hotărâre supus dezbaterii Consiliului Judeţean Ialomița s-a aprobat

bugetul pentru proiectul „Promovarea sportului şi a imaginii judetului Ialorniţa la nivel național şi internațional prin organizarea turneului profesionist de tenis „Naparis Trophy” ITF W 50K şi a Campionatului Național Individual de tenis Seniori şi Senioare „Diami Trophy” Slobozia”, al Asociaţiei Club Sportiv Satori Art Slobozia pentru sezonul competițional 2024-2025, perioada 1 iulie 2024 – 31 decembrie 2024.

Potrivit acestei hotărâri, suma alocată pentru Asociaţia Club Sportiv Satori Art. Slobozia este de 457.973 lei pentru anul 2024. Potrivit Legji 296/2023, autoritățile publice locale care finanțează din fonduri publice activităţi sportive trebuie să aprobe atât bugetul cât şi grilele de salarizare pentru întreg personalul care deservește activitatea sportivă. Asociaţia Club Sportiv Satori Art Stobozia a transmis că pentru activitățile prevăzute în proiectul sus menţionat nu sunt cheltuieti legate de salarizare, astfel nu se impune aprobarea acestora.

Concursul de șah „Open Ialomițala Urziceni

ProiectulPromovarea șahului ialomițean la nivel național și internațional al Asociației Club Sportiv Viitorul Urziceni pentru sezonul competițional 2024-2025, perioada 1 iulie 2024 – 31 decembrie 2024, beneficiază și el de sprijin din partea Consiliului Județean Ialomița. Consilierii județeni au aprobat suma de 4.059 de lei pentru pregătirea șahiștilor în vederea participării la concursul de șah „Open Ialomițaeditia VI, concurs pentru organizarea căruia s-a alocat o altă sumă, în valoare totală de 16.100.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved