Concurs cu participare națională ”Mărțișor”

 

În luna februarie s-a desfășurat a XIV-a ediție a proiectului Concurs cu participare națională ,,Mărțișor”, inițiat de Grădinița cu Program Prelungit ,,Junior” Slobozia, în parteneriat cu Muzeul Județean Ialomița, cât și cu alte instituții importante din Slobozia. Concursul a avut două secțiuni: Mărțișor și Felicitare, fiind implicați aproximativ 500 de preșcolari.

Obiectivele proiectului au fost stimularea imaginației, a creativității și încurajarea copilului în a exprima opinii și stări sufletești legate de tradițiile și obiceiurile naționale străbune; sprijinirea copilului pentru a manifesta interes și curiozitate pentru cunoștințe din mediul obiceiurilor și tradițiilor naționale; educarea capacității de a realiza prin diverse tehnici specifice abilităților practice și plastice mărțișoare și felicitări.

Scopul proiectului a fost cunoașterea și înțelegerea de către copii a tradițiilor populare românești autentice, prin realizarea de mărțișoare și felicitări din materiale mărunte, de preferință, reciclabile. Și pentru că cei mici sunt fermecați de povești și legende suntem convinși că încă de la această vârstă se impune familiarizarea copiilor cu tradițiile poporului nostru, acele valori care ne recomandă și ne reprezintă ca popor în lume.

Mărțișoarele și felicitările preșcolarilor au fost valorificate printr-o expoziție la sediul Muzeului Județean Ialomița și poate fi vizitată în perioada 8-31 martie.

Muzeograf,

Mioara Marin

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved